Futbol Català
Esports 15/06/2011

El Torneig d'Històrics del Futbol Català ja té definits els grups amb absències i novetats destacades

L'Europa no participarà i per primera vegada el campió no defensarà títol

àngel Garreta
2 min
Moment del sorteig celebrat a les instal·lacions del Júpiter

BarcelonaEl sorteig dels quatre grups de la fase prèvia del Torneig d'Històrics del Futbol Català, celebrat ahir a les renovades instal·lacions de La Verneda, seu del campionat d'enguany, va ser històric en molts sentits. El més destacat, que per primera vegada a la història de les vint-i-sis edicions d'aquest clàssic català d'agost el campió no defensarà el títol. El Club Esportiu Europa ha refusat participar enguany per incompatibilitat amb el disseny de la seva planificació de pretemporada.

Casual i històric va resultar també que dos dels quatre grups resultants siguin idèntics a l'edició de l'any passat. Sabadell, Horta i Premià d'una banda i Badalona, Muntanyesa i Júpiter de l'altra es veuran les cares entre ells per segon any consecutiu. De fet, el Sabadell, el Sant Andreu, el Badalona i l'Espanyol B van rebre el tracte de caps de sèrie i ja d'inici van ocupar cadascú la primera posició de cada grup. El torneig se celebrarà del dilluns 1 al dissabte 6 d'agost i la final es podrà veure, com cada any, per TVC.

Després de les noces de plata celebrades el 2010, el president i fundador del torneig, Rafael Joaquim, ha deixat la primera fila de l'organització. El directiu del Martinenc, Joan Moya, és el nou responsable per part del conjunt del Guinardó, creador i impulsor de l'Històrics. Joaquim va rebre fa poc el títol de president d'honor del campionat. Entre els clubs que el disputaran, el Terrassa participarà per primera vegada. El palmarès del Torneig d'Històrics del Futbol Català es pot consultar aquí ordenat per nombre de títols.

Una de les principals novetats que va acollir les instal·lacions del Júpiter és la presentació d'un CD commemoratiu dels 25 anys de l'Històrics creat i dissenyat per José Manuel Muñoz, autor també d'altres obres destacades de compilació històrica de dades de clubs de Catalunya i la resta de l'estat.

XXVIè TORNEIG D'HISTÒRICS · SORTEIG DE GRUPS

(es disputarà de l'1 al 6 d'agost del 2011)

GRUP 1

Sabadell, Horta i Premià

GRUP 2

Sant Andreu, Terrassa i Sants

GRUP 3

Badalona, Muntanyesa i Júpiter

GRUP 4

Espanyol B, Masnou i Martinenc

stats