LA LLIGA DELS EXPERICOS
Esports 19/03/2012

Marc Torrejón: "Estic sorprès de com està rendint l'Espanyol amb gent de Tercera"

Retorn "L'afició sap que l'Espanyol és casa meva i així m'hi sento quan jugo aquí" Salvació "No sentim angoixa però sí pressió per sumar ja" Horari "Jugar en dilluns afecta més l'afició que els futbolistes"

Natalia Arroyo
3 min
Torrejón supera Osvaldo en l'últim duel a Cornellà.

Era un dels centrals més prometedors de l'Espanyol, club que va abandonar l'estiu del 2009 després de molts anys a les categories inferiors. Va debutar a Primera Divisió amb la samarreta blanc-i-blava amb només 20 anys. Molts el recorden per aquell desafortunat penal que va fallar a la tanda de penals de la final de la UEFA que va donar el títol al Sevilla a Glasgow. Ja fa tres temporades que juga al Racing de Santander, equip que visita avui Cornellà-El Prat (21 h) amb la necessitat d'haver de sumar per sortir de les posicions de descens.

Marc, serà el tercer cop que jugues amb el Racing contra l'Espanyol a Cornellà-El Prat. Què sents quan véns aquí i jugues com a visitant?

M'hi trobo bé, a gust. Mai he tingut cap problema amb l'afició i tothom sap que l'Espanyol és casa meva i és així com em sento quan jugo al seu camp. Mentre hi vaig jugar ho vaig donar tot, i ho tornaria a fer si en el futur hi hagués de tornar.

Si tornes, trobaràs un equip completament renovat. No queda gairebé cap company amb qui vas compartir vestidor.

No. D'excompanys de la meva època només queda el Cristian Álvarez, tot i que també vaig coincidir, entrenant, amb Baena o Javi Márquez. I també conec el Kiko Casilla, de la selecció espanyola, i el Dídac Vilà.

Com valores l'actual moment que viu l'Espanyol?

M'estic sorprenent bastant, sobretot de com està responent la gent del planter. Molts són futbolistes que venen de Tercera Divisió i estan donant un rendiment excepcional a Primera. S'està fent una gran feina al club i ho demostren els resultats. Ningú s'esperava que l'Espanyol estigués lluitant, fins i tot, per entrar a la Champions.

L'Espanyol juga per reenganxar-se a dalt, i vosaltres, en canvi, per sortir del descens.

A aquestes altures, cadascú té un objectiu més o menys clar i lluita amb tot per assolir-lo. El desig de ser a Europa l'any que ve és el que els mou, a ells. A nosaltres, seguir un any més a Primera. Per aconseguir-ho, hem de sumar ja perquè s'acaben els partits, se'ns acaba el temps. Tot i que lluitem per coses diferents, crec que serà un enfrontament igualat, atractiu.

Quin creus que és el màxim perill ofensiu de l'Espanyol?

L'Espanyol té molta mobilitat a dalt i participen molts jugadors en atac en una mateixa jugada. Verdú, Sergio García, Álvaro Vázquez... tots són molt perillosos. També caldrà vigilar de prop Coutinho, un futbolista que està demostrant que té molta qualitat per desequilibrar en poc espai, i Weiss en banda, perquè és molt ràpid i hàbil.

Tot just serà el segon partit amb el nou entrenador, Álvaro Cervera. Contra el Barça no vas ser titular, tot i que fins llavors ho eres. Què us està donant el nou tècnic?

Només hem fet quatre entrenaments amb ell, però ja se li ha vist que li agrada el joc amb pilota, el joc de toc. Està intentant que guanyem confiança perquè ens atrevim a combinar més, és el que estem treballant aquests dies.

És una setmana amb tres partits. Esteu angoixats per la situació a la classificació?

No sentim angoixa, però sí molta pressió. En set dies ens hi juguem molt. Són tres partits, nou punts, i per les nostres aspiracions de salvació seria fonamental sumar en tots tres enfrontaments.

De moment, en les anteriors dues visites a Cornellà-El Prat, heu pogut vèncer com a visitant.

Sí, l'estadística ens és favorable, però no serà fàcil. L'Espanyol està en un gran moment, sobretot després del 5-1 al Rayo, i vol fer-se fort a casa. Però si volem salvar-nos, no podem trigar més a sumar.

Que el partit sigui dilluns afecta més els jugadors o l'afició?

L'afició. A nosaltres ens condiciona només pel fet que podem fer un entrenament més per preparar el partit, però en res més. El problema el té l'afició, a qui li és més complicat anar al camp perquè és dia feiner i es juga tard a la nit.

stats