FUTBOL
Esports 28/04/2012

El somni europeu contra l'angoixa del descens

Martí Molina
2 min
Uche celebrant un gol. Els davanters de l'Espanyol confien poder marcar contra un rival que necessita sortir a l'atac.

El somni europeu contra l'angoixa del descens. Espanyol i Sporting disputen aquesta tarda un dels últims partits per mantenir vius els objectius marcats per a aquesta temporada. Els blanc-i-blaus, remuntar els tres punts que els permetin escalar fins a la sisena posició i poder jugar a Europa la temporada vinent. Els asturians, eixugar-ne sis per mantenir la categoria. Només tenen l'enfrontament d'aquesta tarda i tres més. Cornellà-El Prat dictarà sentència.

L'Espanyol arriba al partit després d'una setmana moguda al vestidor. Primer va ser la lesió d'Albin, que estarà unes quatre setmanes de baixa i es perdrà el que queda de temporada. I després es va tancar amb l'anunci de Javi Márquez de no renovar pel club. El migcampista, que acaba contracte la temporada vinent però estava pendent d'ampliar-lo, "va decidir" no fer-ho. I ho va anunciar en una roda de premsa en què va deixar a entreveure que la seva relació amb Mauricio Pochettino no era gens bona.

Ahir el tècnic es va mostrar decebut per les paraules del jugador. "És evident que el moment no ha estat l'encertat. Hi ha interessos col·lectius molt importants i el club sempre està per damunt de criteris personals", va dir. I és que l'entrenador argentí va voler girar-ne full ràpidament per recordar: "Si no guanyem, les il·lusions per Europa se'n van en orris".

Per a Pochettino, el partit és una arma de doble tall: "És una final per a nosaltres, però també per a ells. Tots dos sortirem amb les mateixes ganes d'emportar-nos els tres punts". I per aquest motiu va augurar un plantejament ofensiu de Clemente: "Si l'Sporting vol salvar-se ens ha de venir a guanyar al nostre estadi. No es tancaran al darrere".

Però l'estadística dels blanc-i-blaus aquest mes d'abril no és del tot positiva, ja que només ha sumat cinc punts dels últims quinze, mentre que el club considera que per arribar a Europa necessiten sumar-ne uns deu dels dotze que queden en joc.

Weiss torna a la convocatòria

L'extrem Vladimír Weiss és la principal novetat en la convocatòria blanc-i-blava per a aquest partit. El jugador eslovac, que es va perdre el partit contra l'Atlètic de Madrid, es va recuperar a temps i avui té moltes opcions de tornar a l'onze titular. També jugarà el porter Cristian Álvarez, després de superar una contusió a la zona inguinal dreta. En canvi, Romaric, recuperat d'una sobrecàrrega a l'adductor dret, començarà a la banqueta.

Tots tres van entrar a la llista de convocats, de la qual van quedar fora Rui Fonte i Juan Forlín -aquest últim per segona setmana consecutiva- per decisió tècnica.

D'altra banda, l'Sporting arriba a Cornellà-El Prat conscient que les opcions de permanència són mínimes i que qualsevol resultat que no sigui la victòria seria definitiu. Però l'esperança és l'últim que es perd, i sumar els tres punts permetria als de Javier Clemente creure en el miracle d'atrapar el Vila-real, equip al qual rebran a El Molinón dimarts que ve en un partit a caixa o faixa.

Per a aquesta tarda, l'entrenador de Barakaldo va configurar una llista de 18 jugadors, cinc dels quals tenen fitxa del filial. I en què el lateral esquerrà del B Álex Menéndez és la principal novetat.

L'absència per lesió de Canella planteja moltes opcions per ocupar el seu lloc al lateral esquerrà, de manera que Clemente ha treballat aquesta setmana amb Ayoze, Orfila i Alex Menéndez com a possibles alternatives.

stats