EL PLANTER, PROTAGONISTA
Esports 18/02/2012

El somni d'un onze de La Masia, més a prop

Dotze jugadors de l'actual equip de Guardiola estan formats en les categories inferiors del Barça. L'any vinent, amb la incorporació de Bartra, Montoya, Muniesa i Dos Santos, ja en seran setze.

Nuria García
2 min
El somni d'un onze de  La Masia, més a prop

BARCELONA.El planter i La Masia del Barça segueixen generant futbolistes capaços de donar la talla en un equip que meravella gràcies al seu futbol. Dos dels últims casos són Isaac Cuenca i Cristian Tello. El primer va aconseguir en només uns quants partits a les ordres de Pep Guardiola que el club li fes fitxa del primer equip. En l'actualitat, comptant l'extrem de Reus, ja són dotze els jugadors del primer equip que procedeixen de les categories inferiors del club blaugrana.

I la temporada que ve, la 2012/2013, a priori en seran setze. El director esportiu del futbol professional del Barça, Andoni Zubizarreta, va anunciar fa uns dies a RAC1 que Marc Bartra, Martín Montoya, Marc Muniesa i Jonathan dos Santos pujaran al primer equip un cop s'acabi aquest curs.

I amb la possibilitat que hi hagi setze jugadors del planter al primer equip, el somni blaugrana de poder arribar a jugar una gran final -de Lliga de Campions, per exemple-, amb un onze sortit de La Masia estarà encara més a prop.

Actualment, amb els dotze futbolistes provinents de les categories inferiors que formen la plantilla, faltarien jugadors que ocupessin llocs defensius per completar un onze de garanties, ja que tan sols Puyol, Piqué i el lesionat Fontàs són defenses purs. L'any que ve, amb l'arribada al primer equip de Montoya, Bartra i Muniesa, es garanteix que hi hagi, com a mínim, un jugador per posició. A més, a tots aquests noms caldria sumar-hi altres jugadors del filial que ara són habituals en els entrenaments del primer equip i que de tant en tant entren a les convocatòries de Guardiola, com ara Oier Olazábal, Sergi Roberto, Gerard Deulofeu, Rafinha Alcántara o Cristian Tello. De fet, aquest últim no ha estat inclòs en la llista de Zubizarreta per pujar al primer equip, però el que és cert és que ha cridat l'atenció amb el seu joc desbordant en els pocs partits que ha jugat sota les ordres de Guardiola.

Plantilla de 25 jugadors?

Tot i això, segurament no tots els jugadors que actualment formen la plantilla del primer equip -més els quatre que Zubizarreta va anunciar que pujarien del filial l'any vinent- seguiran la pròxima temporada, perquè Pep Guardiola no és amant de plantilles gaire àmplies, més aviat tot el contrari. Enguany, el club ha apostat per un equip de 21 jugadors, sabent que hi ha diversos jugadors del filial que tenen capacitat de jugar amb el primer equip. I això és així des que l'entrenador de Santpedor va aterrar a la banqueta del primer equip.

D'aquests 25 jugadors, no n'hi ha cap que acabi contracte aquest estiu. A més, als que acabaven contracte aquesta temporada, el club els ha ampliat el contracte com a mínim un any més, amb la voluntat de no deixar escapar el talent format a casa. Així doncs, aquest estiu podria haver-hi alguna sorpresa, en forma de sortida o bé de cessió, per evitar afrontar la pròxima temporada amb una plantilla amb excés de jugadors.

stats