LES DECLARACIONS DEL TÈCNIC
Esports 27/09/2011

La sinceritat de Pep Guardiola

Toni Padilla
4 min
Fidel a si mateix Josep Guardiola defensa el Que creu i posa sempre en primer lloc els interessos del Barça Per sobre dels noms propis.

Les declaracions de Josep Guardiola en què afirmava que la junta directiva de Joan Laporta no "mereix patir" han portat cua. Molts membres de la directiva de Sandro Rosell no han paït gaire bé que el mateix dia que aquesta junta aconseguia una gran victòria a l'assemblea de compromissaris, Guardiola posés aigua al vi trencant una llança per l'anterior directiva.

Des dels despatxos del Camp Nou es creu que el president Joan Laporta va demanar a Guardiola, amb qui es va veure la setmana passada, un gest per intentar evitar que prosperin les dues demandes contra l'anterior president que hi ha als jutjats. Una és d'un soci, Vicenç Pla, i l'altra és de la directiva de Rosell, la famosa acció de responsabilitat. Des de l'entorn de Laporta es creu que Rosell pot aconseguir convèncer el soci Vicenç Pla de retirar la demanda, però es nega que l'actual polític demanés res a Guardiola. I el tècnic de Santpedor, fidel a la seva manera de fer, ha tornat a demostrar que parla sense embuts i que té un discurs propi que camina a mig camí dels dos presidents que han confiat en ell.

Què defensa Guardiola?El tècnic voldria que el club deixés de pensar en el passat i se centrés a mostrar-se unit

Guardiola ja va patir l'època en què Cruyff i Núñez van viure enfrontats, per la qual cosa no té cap mena d'interès a enfrontar-se amb Rosell. El president, de la seva part, sap que necessita els èxits de Guardiola. El tècnic ha reconegut diferents cops a persones properes que preferiria que tot el barcelonisme fes pinya ara que esportivament es viu una bona època, de manera que no comparteix la visió de l'actual junta de demanar explicacions a l'anterior als jutjats. Seguint el consell que va rebre fa anys d'Evarist Murtra, sempre que Guardiola fa alguna cosa posa per davant l'interès del club, i en pocs dies s'ha desmarcat de Laporta defensant l'acord amb Qatar i s'ha desmarcat de Rosell defensant l'expresident. Demostra tenir discurs propi i proposa enterrar tots els conflictes per pensar en positiu.

La relació entre Rosell i Guardiola és professional. Correcta, res més. A Guardiola no li agrada que es parli tant de l'operació Ibrahimovic -que ell va demanar- i Rosell no ha encaixat bé l'última roda de premsa de Guardiola. Però saben que s'han d'entendre, i ja han parlat del tema. Guardiola preferiria que el club tallés d'arrel amb el passat, sense debats externs, sense demanes i judicis, i per això va moure peça després d'adonar-se dinant amb Laporta que els pròxims dies es podria tornar a parlar molt de la divisió entre les dues directives, ja que arriba una data clau en un dels dos processos oberts contra l'anterior junta.

Un dinar amb LaportaUn o dos cops a l'any, Guardiola i l'expresident coincideixen per fer un àpat amb altres persones

Sí, Laporta i Guardiola es van veure la setmana anterior al partit amb l'Atlètic. Ja és un costum per al tècnic trobar-se un o dos cops a l'any davant d'una bona taula amb personatges com els cuiners Ferran Adrià i Fermí Puig, Johan Cruyff i persones que van treballar plegades al Barça, com Txiki Begiristain i Laporta. Aquesta setmana la cita va ser al Drolma per petició de Puig, ja que el restaurant aviat tancarà les portes. La idea no és parlar de futbol, però va sortir el tema de l'estat de la demanda presentada pel soci Vicenç Pla contra vuit directius del primer mandat de Laporta (Alfons Godall, Joan Boix, Rafa Yuste, Albert Perrín, Jaume Ferrer, Josep Cubells i Alfons Castro), una demanda que pot portar greus problemes a alguns d'aquests directius.

Quin risc pateix Laporta?L'expresident i altres exdirectius tenen oberts dos casos. El primer afrontarà aviat una data clau

Divendres és la data límit marcada pel jutge de primera instància Antonio Nuño de la Rosa perquè Laporta i set exdirectius més (Albert Perrín, Alfons Godall, Jaume Ferrer, Joan Boix, Josep Cubells, Rafa Yuste i Alfons Castro) dipositin 24 milions d'euros com a aval per les pèrdues de l'última temporada de Joan Gaspart al capdavant del Barça. L'origen és la demanda del soci Vicenç Pla, que argumenta que els set dies que van passar des de la presa de possessió de Laporta, el 23 de juny del 2003, i la data de tancament oficial de la temporada, el 30 de juny, han de formar part del mandat de la nova junta. La demanda, però, no es va fer contra tots els nous directius d'aquells set dies de juny, sinó que se'n va excloure l'aleshores vicepresident esportiu, Sandro Rosell, i els seus quatre companys de junta, Jordi Monés, Javier Faus, Josep Maria Bartomeu i Jordi Moix. Si divendres no s'han presentat aquests 24 milions, el jutge estudiarà els ingressos i el patrimoni d'aquests directius, que podrien començar a ser embargats.

En segon lloc hi ha l'acció de responsabilitat social contra Joan Laporta presentada pel club amb el suport de l'assemblea de compromissaris de la temporada passada. Laporta va impugnar l'assemblea per irregularitats i falta d'informació i el procés està obert.

I ara què passarà?Laporta ha preferit guardar silenci, i Rosell i Guardiola intentaran mantenir la calma

Rosell i Guardiola volen avui plegats cap a Minsk, després d'haver parlat ja del tema en les últimes hores. Guardiola ha vist com premsa afí a Rosell ha criticat les seves paraules, però ha insistit portes endins que segueix pensant que el millor és tancar el passat. Rosell li ha deixat clar que les seves paraules el van sorprendre, però les dues parts es volen entendre i Rosell no anirà més enllà a pressionar el tècnic, ja que sap que el seu futur depèn en part dels èxits esportius.

Laporta, que ahir havia de parlar a Catalunya Ràdio, ha preferit guardar silenci durant els propers tres dies en espera de veure si hi ha alguna opció de convèncer finalment Vicenç Pla d'aturar la demanda que el pressiona just abans de la fi del termini per presentar l'aval.

stats