PRIMERA DIVISIÓ
Esports 27/10/2022

Silenci a Montilivi fruit d'una guerra oberta al Girona

El club tanca l’aixeta amb les entrades visitants per a no socis i Jovent Gironí anuncia que no animarà més

3 min
El Jovent Gironí, en un partit a Montilivi

GIRONAEmbolic dels grossos a Girona amb el viatge al Santiago Bernabéu de rerefons. El partit que els de Míchel disputaran aquest diumenge contra el Reial Madrid (16.15 h, Movistar LaLiga) ha comportat una demanda d’entrades més elevada de l’habitual, conscient, l’aficionat, que aquesta és una de les cites imperdibles de la temporada. El club blanc, limitat per les obres al seu estadi, tan sols ha destinat 334 entrades per a la zona visitant. I el Jovent Gironí, un grup d’animació que destaca per viatjar sovint als desplaçaments, ha explotat davant la negativa del Girona a donar-los entrades per a no socis, tal com feia fins ara. De fet, la penya s’ha vist obligada a anul·lar el viatge amb autocar a Madrid i ha fet un dur comunicat, en què assegura: “No animarem més a Montilivi fins que el club estigui disposat a seure a parlar amb nosaltres”.

La resposta del Girona no ha trigat: ha argumentat que la condició indispensable per gaudir d’una entrada per al partit era ser soci. El Jovent Gironí tenia reservades 63 de les 334 entrades i, d’aquestes, va enviar una llista en què 31 persones eren aficionades però no sòcies de l’entitat. El Girona, que n’havia reservat 70 per a la Federació de Penyes, i veient-se obligat a sortejar les 166 restants entre els socis a causa de les nombroses sol·licituds, no ha volgut crear un greuge comparatiu i s’ha negat a repartir les 31 entrades esmentades.

Fins ara, com que sobraven moltes localitats per als partits en què el Girona ha actuat de visitant –sobretot a Segona–, cada vegada que es demanava entrades per a no socis, el club accedia a entregar-les. Des del Girona indiquen que això no és cap privilegi perquè qualsevol persona que anés a Miranda de Ebro, Saragossa, Burgos o l’estadi que fos, a comprar entrades en zona visitant, n’hauria tingut. Llavors, fer-ho des del club era una manera de facilitar els desplaçaments, però en cap cas era un tracte preferent.

Els futbolistes han de comprar entrades perquè no n’hi ha

Casos com el del Madrid, en què fins i tot els futbolistes han de comprar entrades perquè hi vagin els seus familiars perquè el club només en té 35 per a compromisos, no permeten donar-ne a qualsevol, quan persones que paguen la quota i tenen un seient a l’estadi es veuen impossibilitats de tenir-ne encara que vulguin pagar. No es pot beneficiar qui no té drets respecte a qui sí que en té.

El Jovent Gironí, que qualifica el tracte rebut de “menyspreu”, sense les entrades destinades a no socis s’ha vist forçat a alterar els seus plans, malgrat que assenyala que la culpa és del club, “que no ha complert la seva paraula” i “ha deixat tirats centenars d’aficionats”. Argumenten que fa cinc anys que viatgen i que, sense anar més lluny, el curs passat no van tenir problemes per tenir entrades a Eivissa, Amorebieta o Eibar. I asseguren que en el dia de l’estrena a Primera, a Mestalla contra el València, alguns no socis també se’n van beneficiar.

La decisió presa indica que la zona del gol sud de l’estadi que ocupa el Jovent Gironí, dolgut amb tota aquesta situació, quedarà buida, fins que les dues parts resolguin les seves diferències. Un grup d’animació a qui ningú no pot retreure no haver estat sempre al costat de l’equip, no haver-se mobilitzat i que ha fet moltíssimes coses bé, però que ara estarà en silenci. Pel bé de tots, perquè en això hi surten perdent tots i més en un any que hauria de ser d’alegria pel retorn a Primera, haurien d’arreglar-ho aviat.  

stats