Esports 02/10/2011

Amb la seva desena 'pole', Stoner marca un nou rècord

N.g.
2 min

Barcelona.Casey Stoner va tornar a ser ahir el més ràpid en els entrenaments oficials de MotoGP. El pilot australià va celebrar a Motegi la seva desena pole position , amb què ha establert un nou rècord. Amb la d'ahir, va superar el seu propi registre del 2008 i el de Rossi del 2003, que era de nou cops sortint des de la primera posició. Això sí, Stoner té al davant tres curses més, així que podrà engrandir encara més aquest rècord.

Al seu costat, aquest matí (8 hores) sortirà Jorge Lorenzo, que va aconseguir el segon millor temps en una gran volta, i Andrea Dovizioso, que va fer fora de la primera fila el català Dani Pedrosa en l'última volta -el de Castellar del Vallès sortirà quart-. Qui va seguir sense tenir sort va ser Toni Elias, que tornarà a veure la sortida des del fons de la graella.

Pel que fa a Moto2, Marc Márquez va tornar a dominar i va marcar el rècord del circuit de Motegi a Moto2, amb un 1:52.067. El de Cervera sortirà primer a Motegi, amb la intenció de guanyar per seguir retallant punts al seu principal rival en la lluita pel Mundial, Stefan Bradl. Ahir l'alemany no va poder passar de la vuitena posició i avui Márquez té l'oportunitat d'apropar-se molt més a Bradl en la classificació general -arriben al Japó separats per sis punts-. Així doncs, només si Bradl guanya la cursa o acaba segon podrà defensar el lideratge; qualsevol altre resultat que deixi Márquez per davant de l'alemany farà que el català se situï al capdavant del Mundial per primer cop. Ahir, l'ensurt el va donar Pol Espargaró, que va caure i va estar a punt de ser atropellat per un altre pilot.

Finalment, a 125 cc, Johann Zarco va aconseguir ser el més ràpid i avui intentarà buscar el seu primer triomf d'aquesta temporada. Zarco i Terol van ser els màxims dominadors de la sessió d'ahir, en què Maverick Viñales, que ha renovat per dues temporades més amb el seu equip, també ha lluitat per les primeres posicions, tot i que finalment ha caigut de la primera fila.

stats