Esports 13/04/2012

Les setmanes de tres partits de Lliga, el taló d'Aquil·les blanc

A.s.
2 min
Cristiano en el partit contra el Màlaga.

BARCELONAUn equip com el Reial Madrid, igual que el Barça, està més que acostumat a jugar tres partits per setmana, però quasi tots els punts que han perdut els blancs han sigut en setmanes amb tres partits de Lliga. Pot ser que sigui una casualitat, ja que el Madrid ha combinat Lliga i Champions durant moltes setmanes cada tres dies i és quan ha aconseguit les millors ratxes de victòries, però no ha passat el mateix quan ha encadenat tres partits de la competició domèstica en pocs dies. El Madrid només s'ha deixat punts (11) en 6 dels 32 partits disputats, i cinc d'aquests ha sigut en setmanes amb tres partits de Lliga -menys els tres del clàssic al Bernabéu (1-3)-. En aquestes mateixes setmanes el Barça només ha deixat escapar quatre punts, fruit de dos empats.

Aquesta temporada hi havia previstes cinc jornades intersetmanals. En la primera, la de setembre, el Barça va perdre els primers cinc punts de la temporada. El diumenge 18 perdia al camp del Llevant (0-1) i el dimecres 21 empatava al camp del Racing (0-0). A l'octubre hi va haver la segona setmana amb la Lliga concentrada, però el Madrid se'n va sortir amb solvència i ple de victòries. Al març hi va haver la tercera jornada entre setmana, i van tornar a ensopegar: el diumenge 18 van empatar amb el Màlaga al Bernabéu (1-1) i el dimecres 21 van tornar empatar al camp del Vila-real (0-0). Ara mateix estem al mig de la quarta setmana amb tres partits de Lliga, i diumenge els blancs es van deixar dos punts més amb l'empat amb el València al Santiago Bernabéu, dimecres van guanyar al Vicente Calderón (1-4) i els falta tancar la setmana demà amb l'Sporting de Gijón de Javier Clemente també a casa. L'any passat els asturians van vèncer contra pronòstic al camp del Madrid també en el tram final de la Lliga i van deixar la competició quasi sentenciada per al Barça.

Abans d'acabar la Lliga, el 13 de maig, hi ha una altra setmana amb tres partits, just després del clàssic, en què el Madrid ha de rebre primer el Sevilla i després ha d'anar a Bilbao i a Granada.

stats