Esports 06/04/2021

Setmana de plats forts a la Lliga de Campions

El Madrid rep el Liverpool a quatre dies de jugar-se la Lliga contra el Barça i el Dortmund visita el City

2 min
Zinedine aixecant el dit al partit decisiu de la lligueta de la Champions que el Reial Madrid va guanyar contra el Borussia Mönchengladbach.

BarcelonaAmb la Lliga molt ajustada després de l’ensopegada de l’Atlètic de Madrid combinada amb les victòries del Barça i del Reial Madrid, la Champions League recupera l’activitat aquesta setmana. Encara sense públic a les graderies, però amb tots els ingredients a punt per servir emocions a la gespa. Aquest dimarts l’equip de Zidane, que el cap de setmana es jugarà bona part de les seves opcions a la Lliga al clàssic contra el Barça, rep el Liverpool a Valdebebas amb la pell de xai (21 h, Movistar Lliga de Campions).

Sense Sergio Ramos, que es va lesionar muscularment durant l’aturada de seleccions, els tretze vegades campions d’Europa es retroben amb el rival al qual van batre en la final del 2018, l’última de la sèrie de tres que van guanyar amb Cristiano Ronaldo al capdavant del projecte. Els red, millorats en relació al darrer precedent però descavalcats de la lluita per l’actual Premier League a causa d’una pèssima ratxa, han posat totes les expectatives del curs en la màxima competició europea, un títol que van celebrar fa dos anys després d’eliminar el Barça en unes semifinals boges (4-0 a Anfield). Els de Klopp parteixen amb el cartell de favorits pel potencial de la seva plantilla, tot i que no podran comptar amb el seu millor defensa, Virgil van Dijk, que ha estat lesionat gran part de la temporada. Mentrestant, i més enllà de Ramos, el Madrid no tindrà a la seva disposició Hazard ni Caravajal, dos futbolistes que en condicions normals serien titulars en una cita d’aquestes característiques.

Zidane, que arriba a la primavera futbolística amb l’equip viu a la Lliga i a la Champions després d’haver patit pel seu càrrec, va reivindicar els seus futbolistes: “Crec que se’ns ha infravalorat quan mereixíem més confiança. Aquest equip ha demostrat que és capaç de reaccionar als comentaris negatius a cop de no donar les coses per perdudes, que és el que sempre busca el club”.

Haaland acapara les mirades

Mentre que a l’estadi Di Stéfano se celebrarà el primer assalt d’una eliminatòria entre dos rivals que sumen 19 Copes d’Europa, a l’Etihad Stadium se citaran a la mateixa hora dos equips que ja duen temps intentant fer grans coses a la màxima competició: el Manchester City i el Borussia Dortmund. Els de Guardiola, que són a un pas de tornar a guanyar la Premier, tenen ganes d’enderrocar murs d’una vegada a la Champions, un títol que el tècnic català no ha revalidat des de la darrera vegada que el va aixecar amb el Barça (2011) i que la milionària propietat àrab del club anglès persegueix amb insistència. Mentrestant, els alemanys busquen a Europa l’alegria que no troben a la Bundesliga, on fa setmanes que estan en caiguda lliure. Si el City mirarà d’imposar el seu futbol coral, el Dortmund es posarà en mans de l’olfacte d’Erling Haaland, el davanter de moda en el futbol mundial.

stats