BARÇA
Esports 25/03/2013

Una setmana diferent per poder pensar en el futur

Tito Vilanova torna a Barcelona, on trobarà un equip ple de baixes en defensa

N.a. / T.p.
2 min

Barcelona.Aquesta setmana no començarà en dilluns per al Barça. L'equip blaugrana, que s'entrenarà per primera vegada demà a la tarda a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, no podrà disposar de la major part de la seva plantilla fins dimecres, quan es reincorporin a la disciplina els internacionals espanyols, en una sessió prevista per a les 18.00 hores. No serà fins dijous al matí que s'afegiran als entrenaments Leo Messi i Javier Mascherano, que juguen dimarts a la nit a La Paz contra Bolívia, en un partit de classificació per al Mundial del Brasil 2014.

En paral·lel a l'arribada esglaonada dels internacionals, les sessions tindran un altre al·licient: la tornada de Tito Vilanova. El tècnic blaugrana, que aquest cap de setmana ha rebut la visita dels seus ajudants, Jordi Roura i Aureli Altimira, a Nova York, passarà avui una última revisió mèdica i demà abandonarà la ciutat nord-americana, on ha passat els últims mesos, per reincoporar-se a la feina al Barça i preparar els partits de dissabte contra el Celta i de dimarts contra el París Saint-Germain. Si tot va bé, el club confia que el tècnic voli divendres amb l'equip a Vigo.

Tot i que en les últimes setmanes no ha estat present a Barcelona, Tito Vilanova no ha deixat mai de pensar en el futur del primer equip, tant a curt com a llarg termini. De fet, l'entrenador ha rebut la visita de tots els actors principals del Barça a Nova York, i ha acumulat converses amb el president, Sandro Rosell, i el director esportiu, Andoni Zubizarreta, per planificar la pròxima temporada.

En paral·lel a abordar les urgències esportives de cara als pròxims compromisos, hi ha altres temes que centraran l'atenció de l'empordanès de seguida que arribi. Una de les primeres serà resoldre el futur de Víctor Valdés. Ahir el mateix president del Barça afirmava en una entrevista al Mundo Deportivo que no perd l'esperança de veure com el porter de Gavà decideix quedar-se un cop parli personalment amb el seu entrenador. "Ja ho vam dir en el seu moment, que el millor és que arribi l'estiu, que el Barça hagi guanyat tot el que pot guanyar, que el Tito estigui bé i que hagi pogut parlar amb el Víctor. Que li demostri una vegada més que el Barça el vol. Quan hagi passat tot això, crec que ell es replantejarà la seva decisió", va afirmar Rosell.

També sembla necessari gestionar el cas Puyol, intervingut d'urgència al genoll i aparentment enfadat per la seva suplència en el partit de tornada contra el Milan, recuperar l'encaix de Cesc en el sistema de joc, i reforçar la situació de David Villa, que en les últimes setmanes ha guanyat protagonisme en l'onze inicial.

Més enllà de la gestió de vestidor, Vilanova haurà de pensar com solucionar el munt de baixes que l'equip té en defensa, agreujades per la lesió de Jordi Alba. Sense Carles Puyol ni Adriano, Vilanova i Roura hauran de treballar amb diverses alternatives: fer jugar Montoya a banda canviada, reciclar Marc Bartra al lateral, o reconstruir la defensa per encabir-hi Song o Busquets, en posicions més endarrerides. Al filial, les lesions de Grimaldo, Planas i Lobato tampoc faciliten el recanvi del lateral de l'Hospitalet. Com avisava Jordi Roura fa uns dies: "Se li ha girat feina al Tito".

stats