Barça
Esports 23/02/2021

Set dies clau per no llençar la temporada

Després d'una setmana fosca, el Barça afronta dos partits vitals a la Lliga i la tornada de les semifinals de Copa

i
Albert Nadal
2 min
Leo Messi entrenant-se abans de rebre l'Elx

BarcelonaEl Barça, amb Ronald Koeman al capdavant, confia en poder capgirar la mala dinàmica de la setmana passada, en què va caure golejats contra el PSG i no va passar de l'empat amb el Cadis. "L'ànim ha baixat una mica després dels últims resultats, però el futbol et dona l'oportunitat de refer-te amb un altre partit molt aviat. Contra l'Elx esperem fer un bon partit i canviar la dinàmica", ha admès el tècnic blaugrana en la prèvia del partit contra els valencians (19 h, Movistar LaLiga). "A mi també m'afecta quan els resultats no van bé, però no abaixaré els braços ni perdre la confiança. Hem de fer tot el que sigui al nostre abast els pròxims partits. Hi ha esperança, i mentre hi hagi esperança ho hem de donar tot".

El neerlandès, com el vestidor, va quedar tocat després de la desfeta contra el PSG i de l'oportunitat malbaratada per acostar-se als llocs capdavanters de la Lliga no superant el Cadis. Però Koeman vol girar full i afrontar amb optimisme set dies en què l'equip es juga una bona part de les opcions al campionat domèstic –aquest dimecres rep l'Elx i dissabte visita el Sánchez Pizjuán– i la classificació per a la final de Copa, amb la disputa de la tornada de les semfinals dimecres vinent.

Perquè l'equip recuperi, en paraules del tècnic, "l'energia perduda", Koeman ha demanat un pas endavant als pesos pesants del vestidor: "Són els futbolistes més experimentats els que han de treure les castanyes del foc". En aquest sentit, també ha volgut negar que hi hagi una falta de lideratge damunt el terreny de joc. "Hi ha capitans i líders. Amb Piqué, Jordi Alba –que és un futbolista experimentat–, Sergi Roberto –tot i que ara està lesionat–, Busquets al mig del camp i Messi al davant. Són jugadors molt experimentats i que ho han guanyat tot. Ells han de marcar el camí als joves”. Són jugadors molt experimentats i que ho han guanyat tot. Ells han de marcar el camí als joves".

Fiabilitat defensiva

L'equip necessita millorar el joc en conjunt, però sobretot a les àrees. Una bona manera de fer-ho passa per recuperar la fiabilitat defensiva. El Barça, en totes les competicions, encadena vuit partits seguits sense deixar la porteria a zero. Precisament des de l'últim partit de Lliga contra l'Elx del 24 de gener, en què es van imposar 0-2.

Koeman encara no pot comptar amb Araujo i Lenglet no passa per un bon moment, però el tècnic ha volgut exculpar el francès: "He parlat amb ell. És un jugador seriós i un molt bon professional. Es va prendre l'errada com una cosa molt personal. En la jugada del penal ho hauria pogut fer millor, però també vam cometre molts errors en atac i no vam sentenciar el partit". És aquí, en l'efectivitat ofensiva, on el Barça també necessita millorar amb urgència. Futbolistes com Griezmann i Dembélé han de fer un pas més. L'equip ho necessita immediatament.

stats