Bàsquet - Eurolliga
Esports 18/11/2021

Sergi Martínez, la carta amagada d'un Barça líder

L'aler rubinenc guanya protagonisme en un equip blaugrana que valora la seva solidesa

2 min
Rokas Jokubaitis i Sergi Martínez

BarcelonaSergi Martínez no va anotar cap punt dimecres contra el CSKA i tan sols va agafar un rebot, però Sarunas Jasikevicius el va mantenir en pista 17:48 minuts, més temps que fitxatges del renom de Sertac Sanli o Nico Laprovittola. El jugador rubinenc, que va arribar al Barça quan tenia 11 anys, comença a recollir els fruits d'una progressió que l'ha convertit en un jugador de molta fiabilitat.

"Vam aconseguir una gran victòria i fer-ho amb la gent animant així va ser un sentiment irrepetible. Vam fer una bona feina. Vam jugar amb solidesa i consistència. El treball d'equip va ser bo i el públic va tenir un comportament meravellós", diu Martínez. La seva defensa sobre Will Clyburn, que va fallar vuit dels nous tirs de camp que va intentar, va ser decisiva perquè el Barça pogués recuperar un desavantatge de 10 punts en l'últim quart. "Era un jugador clau que havíem d'aturar i tant el Nigel Hayes-Davis com jo vam fer una bona feina. De mica en mica s'omple la pica, i això ens va permetre aconseguir la victòria", afegeix.

Sergi Martínez, en defensa.

Martínez va guanyant protagonisme en un Barça que dimecres va recuperar el lideratge de la classificació. "Estic molt content amb la meva feina. Intento aportar la màxima energia que pugui i ajudar l'equip tant com pugui", confessa. L'aler està aprofitant l'experiència al màxim. Dels seus companys de vestidor n'hi ha un que li té el cor robat. "Nikola Mirotic competeix a una altra galàxia. Sembla que estigui jugant a la Play. Veure'l en directe en cada entrenament o en cada partit és un luxe", reconeix.

Villeurbanne, nou repte

La competició no s'atura i el Barça visita aquest divendres (21 h, DAZN) la pista de l'Asvel Villeurbanne, un rival que ha començat la temporada amb bon peu. "No sempre es pot jugar un bon bàsquet, però hem de ser sempre sòlids i fer bé les coses. Un símptoma d'un bon equip és que no regala les coses. Hem d'estar preparats per a un partit totalment diferent, una nova història", analitza Jasikevicius, que tindrà les baixes de Cory Higgins i Àlex Abrines i el dubte de Nick Calathes.

stats