Waterpolo
Esports 02/08/2013

La selecció espanyola de waterpolo femení es penja la medalla d'or (8-6)

Han superat Austràlia a la final del Mundial gràcies a una gran defensa a les aturades de la portera Laura Ester

Albert Solé
La final de warterpolo del Mundial de natació de Barcelona, entre Espanya i Austràlia / EFE

BarcelonaLa selecció espanyola de waterpolo femení és la millor del món. Amb set catalanes a les seves files, les espanyoles han superat a Austràlia a la final del Mundial per 8 a 6 i confirmant que es tracta de la millor generació de la història. A Londres es van quedar amb la mel als llavis, però davant la seva afició s'han tret l'espina i han guanyat clarament.

La primera meitat ha tingut clar color espanyol (5-3). Entre la bona defensa i els braços de la portera Laura Ester, les australianaes només han pogut marcat tres gols en els dos primers quarts –i el primer a falta de vuit segons per acabar el primer període-. En atac, les noies de Miki Oca han sigut molt efectives. Quasi cada atac ha suposat una exclusió d’una jugadora australiana, i les espanyoles no han desaprofitat per marcar en cada ocasió. El cinquè gol ha tingut un punt còmic, però. Quasi en l’última jugada del segon quart, al final de la possessió, Roser Tarragó ha provat el típic xut a la desesperada des de la meitat del camp, i la portera australiana, que no s’ho esperaba, s’ha empassat el xut.

El tercer quart ha començat amb un 5-3 esperençador per les de Miki Oca, però en la seva primera acció ofensiva, Laura López posava la final molt de cara amb el 6-3, aquest sense superioritat. Mentrestant la defensa espanyola seguia estant a un nivell altíssim, i mantenía a ratlla a les australianes. De fet, fins als minut 5 d’aquest quart no ha arribat el primer gol d’Austràlia (6-4). Abans d’acabar el tercer período, Espanya ha desaprofitat un atac amb doble superioritat, però les australianes no han sabut aprofitar-ho per retallar distàncies, i Pareja ha tret un braç increíble quan ja es catanva gol en una superioritat 'aussie'.

Un altre cop, l’últim quart ha començat amb un gol de Maica Garcia, que semblava quasi definitiu (7-4), però la resposta australiana ha sigut un gol de Lincoln-Smith de 10 metres que ha sorprès Ester, que les mantenía vives dins el partit. Jennifer Pareja ha tornat a posar la final franca per la selección española marcant de penal.

Amb el 8-5 a falta de 4 minuts, Espanya ha decidit no perdre el cap i defensar amb ungles i dents. Tant ha sigut així, que Mati Ortiz ha sigut expulsada per tres exclusions. La defensa española ha sigut dura, i fins i tot la portera Laura Ester ha comès un penal per defensar la boia. Però ella mateixa, nomenada la millor portera del Mundial, l’ha aturat fent embogir les Picornell. Quedaven 3 minuts i es mantenía el 8-5 al marcador. Laura Ester ha seguit demostrant que és una gran portera i ho ha aturat tot menys l'últim xut australià en l'últim segon, però ja no feia falta.