EUROPEU SUB-21
Esports 18/06/2013

Un Thiago estelar converteix la selecció espanyola sub-21 en campiona d'Europa

Els de Lopetegui derroten 4-2 Itàlia, amb tres gols del migcampista blaugrana i un d'Isco, i revaliden l'Europeu sub-21 que ja van aconseguir fa dos anys

BarcelonaLa selecció espanyola sub-21 s'ha proclamat campiona de l'Europeu sub-21 després de derrotar 4-2 Itàlia, en un partit en què el blaugrana Thiago ha estat el gran protagonista al aconseguir un hat-trick en els primers 37 minuts d'enfrontament. L'altre gol l'ha marcat l'encara jugador del Màlaga, Isco. D'aquesta manera, els de Lopetegui han revalidat un títol que ja van aconseguir fa dos anys a Dinamarca. En aquesta final, també han estat titulars els blaugranes Montoya, Bartra i Tello, i l'únic jugador del Barça convocat per Lopetegui que s'ha quedat sense jugar contra Itàlia ha estat Muniesa.

La primera part ha començat amb un ritme trepidant i ja al minut 6, el blaugrana Thiago ha marcat el primer gol del partit, després d'una gran centrada de Morata. Ben aviat, però, els italians han aocnseguit l'empat gràcies a un extraordinari gol d'Immobile. El davanter italià ha guanyat l'esquena d'Iñigo Martínez i després d'un magnífic control, ha aixecat la pilota davant la sortida de De Gea. A partir d'aquest moment, el partit ha entrat en una fase on la selecció espanyola dominava, però els italians al contracop també creaven perill. Després d'un parell d'ocasions per a cada equip, el blaugrana Thiago ha tornat a marca, i ha situat a Lopetegui de nou al davant en el marcador. El recital de Thiago, però, encara no havia acabat, i és que després d'un penal comès sobre Tello, el migcampista blaugrana ha fet el tercer. Un gol que ha deixat la final pràcticament sentenciada quan encara quedaven cinc minuts perquè s'acabés la primera part.

La segona part ha començat amb un guió lleugerament diferent al de la primera. Els italians, conscients que havien de sortir a per totes buscant marcar un gol que els tornés a ficar dins del partit, s'han mostrat més agressius i han dominat els primers compassos de joc. Tant és així, que als 5 minuts de la represa podrien haver marcat, però el xut de l'extrem Florenzi ha sortit desviat per damunt de la proteria de De Gea. Poc a poc, però, els de Lopetegui han tornat a agafar el control del partit. Després d'algunes ocasions, finalment al minut 65 Isco, de penal, ha fet el quart gol de la selecció espanyola. En aquest cas, el penal ha estat comés sobre un altre blaugrana, Montoya, però Thiago ha deixat llençar Isco per tal que el mitjapunta andalús també podés sumar-se a la festa. Amb la final ja decidida, els italians han tirat d'orgull i han maquillat el resultat a 10 minuts pel final, després d'un bon xut des de la frontal de Borini. El marcador ja no es mouria i el 4-2 a estat el resultat definitiu.