EUROPEU SUB-21
Esports 06/06/2013

La selecció espanyola sub-21 pateix per derrotar Rússia (1-0) en el seu debut a l'Europeu

Els blaugranes Montoya, Bartra, Thiago i Tello, titulars en el triomf dels de Lopetegui

BarcelonaLa selecció espanyola sub-21 ha debutat aquest dijous a l'Europeu d'Israel amb una treballada victòria contra Rússia (1-0). El blaugranes Montoya, Bartra, Thiago i Tello, han estat titulars en el triomf dels de Lopetegui. Precisament, el migcampista blaugrana, Thiago, i l'encara jugador del Màlaga, Isco, han estat els dos jugadors més destacats en aquest enfrontament. El gol l'ha marcat Morata, que havia estat suplent i ha jugat els últims 25 minuts de partit.

La primera ha estat força igualada, ja que tot i que Espanya ha portat la iniciativa i ha dominat en tot moment, ha donat poca sensació de perill i únicament ha arribat en comptagotes a l'àrea rival. Les tres úniques accions de perills dels de Lopetegui han arribat gràcies a accions de jugadors blaugranes. Primer ha estat el lateral Montoya, que després d'una bona combinació amb Muniain, ha creuat excessivament el seu xut. Després, Thiago ha obligat al porter rus, Zabolotni, a lluir-se després d'un gran llançament de falta. I, finalment, Tello també hauria pogut marcar, però ha vist com el seu xut ha sortit lleugerament desviat pel lateral de la xarxa. D'aquesta manera, s'ha arribat al descans.

La segona part ha començat amb el mateix guió, domini absolut de la selecció espanyola, i els russos tancats al darrere esperant una oportunitat en un contracop. Només començar la represa, el davanter del Benfica Rodrigo ha estat molt a prop de fer el primer, després d'una gran rematada de cap que ha sortit fregant el pal. Els de Lopetegui han sortit més verticals, conscients que a mida que anessin passant els minuts l'ansietat aniria creixent. No obstant, el gol no ha arribat fins al minut 82, quan després d'una gran centrada del migcampista blaugrana, Thiago Alcántara, Morata ha rematat de cap la pilota al fons de la xarxa i ha fet el primer. El marcador ja no s'ha mogut fins el final.

D'aquesta manera, la selecció espanyola sub-21 ha guanyat el primer partit de la fase de grups. El proper diumenge dia 9 disputen el segon enfrontament contra Alemanya, i el dimecres 12 el tercer contra Holanda.