SELECCIONS
Esports 26/03/2013

Pedro i Valdés salven la selecció espanyola contra França (0-1)

Espanya supera els francesos al camp amb set blaugranes a l'onze titular. Xavi ha jugat els 90 minuts del partit, igual que Valdés, Busquets i Piqué. Pedro ha marxat del terreny de joc amb un cop i Busquets ha acabat el partit amb un trau al cap

Andrés Iniesta, perseguit pels francesos Valbuena i Jallet / YOAN VALAT / EFE

BarcelonaEspanya ha aconseguit superar França (1-0) i dependrà d'ella mateixa per acabar primera de grup i, per tant, classificar-se per al Mundial del 2014 sense haver de jugar la repesca. Un solitari gol de Pedro (min 57) i dues aturades de Valdés han servit perquè Espanya es situï primera del grup I.

El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha fet jugar set blaugranes a l'onze titular. D'ells, han jugat els 90 minuts quatre: Valdés, Busquets, Xavi i Piqué. Villa ha estat substituït al minut 60 i Pedro ha hagut de marxar del terreny de joc després de rebre una entrada al minut 73. L'últim blaugrana que ha estat substituït ha estat Iniesta, que ha estat ovacionat quan ha estat substituït per Mata (min 90).

Durant la primera part, la selecció espanyola ha estat la primera que ha avisat. Xavi ha enviat alta una centrada de Monreal quan estava sol davant la porteria francesa (min 4). França ha augmentat la pressió i Iniesta i Busquets han rebut dues entrades dures que ha fet que sobretot el manxec hagués d'anar coix pel camp durant uns instants.

Espanya ha dominat i Xavi ha tingut una nova ocasió de bellugar el marcador. A més, els jugadors espanyols han reclamat penal del porter francès Lloris sobre Pedro (min 30) però l'àrbitre, l'hongarès Viktor Kassai, no l'ha xiulat.

França, com s'esperava, ha estat molt ordenada en defensa i ha sortit ràpida a la contra quan recuperava la pilota. Això ha provocat que Ribéry es quedés sol davant Valdés i que el porter blaugrana hagués de lluir-se per evitar que l'un contra un amb el francès acabés en gol (min 38).

Valdés novament ha estat el protagonista en la primera jugada de la segona part, ja que ha hagut d'allunyar amb els punys el perill de França. Al minut 53, Iniesta ha tingut una gran ocasió però Lloris, amb la punta dels dits, ha enviat la pilota a córner. La selecció espanyola cercava el gol i finalment l'ha trobat gràcies al blaugrana Pedro. El canari ha rematat i, tot i que Lloris ha intentat refusar en dues ocasions, la pilota ha acabat entrant (min 57).

La selecció espanyola ha jugat els últims 13 minuts després que l'àrbitre expulsés Pogba per doble amonestació (el francès ha vist dues grogues en un minut). Tot i això, França ha pressionat amb insistència i Valdés ha tornat a ser providencial traient una gran mà després d'una rematada de cap d'Evra (min 86). L'àrbitre però, havia anul·lat la jugada per fora de joc.