Esports 24/08/2019

Espanya no pot amb Bèlgica i es penja la plata europea (5-0)

Els 'red sticks' van encaixar quatre gols en la primera meitat

La selecció espanyola cau contra Bèlgica i es penja la plata

BarcelonaLa selecció espanyola d’hoquei herba va perdre la final de l’Europeu després de caure en la gran final contra Bèlgica (5-0). El conjunt estatal no va tenir opcions de lluitar per l’or. Haurà de limitar-se a contextualitzar el valor de disputar l’últim partit del campionat per davant d’Anglaterra i Holanda. El rendiment durant totes les rondes consolida el projecte dels 'red sticks' en el camí cap als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. S’han guanyat l’etiqueta d’aspirants, que no és poc, en un moment en què la competitivitat és màxima. Batre aquesta Bèlgica hauria sigut una cirereta exagerada. L’equip amfitrió està un esglaó per sobre. Ahir va aconseguir el seu primer títol continental amb una exhibició, i va establir una hegemonia després de la conquesta de l’últim Mundial. Doblet per treure pit a l’estil professional. El resultat parla del seu nivell i de la contundència del seu joc sobre la gespa. Va ser realista. Ni el porter Quico Cortés va poder evitar-ho.

El partit es va jugar des de la sortida de pilota dels belgues, que van sentenciar en la primera meitat amb un parcial de 4-0. El primer gol va arribar al minut 9. Espanya no va saber reaccionar i es va anar enfonsant. Va passar d’anar a remolc a veure’s perdedora abans d’arribar al descans. El 3-0 del segon quart (4-0 en el marcador) va fer avorrida la final. No hi va haver emoció. Bèlgica va ser massa constant. No va concedir ocasions clares i no es va relaxar. Només sap dur la iniciativa, i va repartir els gols entre Dommen, Tom Boon, Stockbroekx, Van Aubel i Henderickx, i va intentar tancar una golejada encara més històrica. Espanya va trobar a faltar la precisió i el ventall de recursos del partit de les semifinals. Va ser un símptoma comú. Ningú va jugar pitjor que ningú, però no van aparèixer jugadors que marquessin les diferències. Els de Fred Soyez celebraran la plata amb perspectiva.