Euro Sub-21
Esports 15/06/2013

La selecció espanyola sub-21 supera Noruega (3-0) i s'enfrontarà a Itàlia en la final de l'Europeu

Rodrigo ha obert el marcador poc abans del descans i Isco i Morata, al tram final del matx, han sentenciat. El rival dels de Lopetegui dimarts (18h) ha derrotat Holanda per la mínima

N. Arroyo

BarcelonaLa selecció espanyola sub-21 intentarà revalidar el títol de campiona d'Europa aconseguit el 2011 en la final de l'edició 2013, a la que ha accedit després de superar amb solvència Noruega a les semifinals (3-0). Els homes de Julen Lopetegui, que s'enfrontaran dimarts a les 18h en la final a Itàlia (que s'ha desfet d'Holanda per la mínima amb un gol de Borini al minut 79), han dominat el seu rival i, marcant en moments estratègics gràcies a l'encert de Rodrigo, Isco i Morata, han donat forma a la seva superioritat.

La clau del matx ha sigut l'1-0 marcat a les portes del descans, quan ja semblava que la punteria de Tello o Rodrigo necessitava passar per vestidors per afinar-se. En l'últim minut del primer temps i després d'una acció de córner, Rodrigo ha aprofitat una badada defensiva de Noruega després de diverses disputes aèries, per rematar amb la punta de la bota una pilota solta a l'àrea petita a la que Haskjold no ha pogut arribar.

L'avantatge en el marcador ha donat seguretat a Espanya, còmode amb la possessió i arribant amb freqüència a l'àrea dels noruecs. De fet, el porter De Gea ha sigut un simple espectador i només ha vist passar desviats tres tímids xuts dels homes de Skullerud.

Tot i el domini, ni Tello, ni Muniain ni Isco han pogut sentenciar abans i 'la roja' ha hagut d'esperar al minut 87 per celebrar la classificació per a la final. Isco, després d'una magistral acció individual, ha fet el segon per a la selecció espanyola i Morata, gairebé sense angle i tirant de fredor davant el porter, ha tancat la golejada amb un gol al temps afegit.

Els blaugranes Montoya, Bartra i Thiago han disputat els 90 minuts, mentre que Tello ha sigut substituït per Muniain al minut 74.