EL BARÇA 2012/2013
Esports 11/05/2012

El segon de Tito serà Lobera, tècnic del Ceuta

Sergio Lobera, l'entrenador del Ceuta, serà el nou segon entrenador del Barça, la mà dreta de Tito Vilanova. Va ser tècnic del futbol base del Barça durant nou temporades, fins al 2007.

Albert Solé
3 min
SERGIO LOBERA, L'ESCOLLIT  Aquesta temporada ha dirigit el Ceuta, de Segona B, i abans havia entrenat el San Roque de Lepe, també de la categoria de bronze.

BARCELONA.El nou segon entrenador del Barça serà Sergio Lobera (Saragossa, 1976). Possiblement no es farà oficial fins després de la final de la Copa del Rei del 25 de maig, però l'acord entre les dues parts és quasi total. S'havia especulat amb la possibilitat que l'ajudant de Tito Vilanova a la banqueta del primer equip del Barça fos Jordi Roura, amic íntim de Vilanova i membre del cos tècnic blaugrana els últims quatre anys, i fins i tot l'exentrenador del Girona i el Recreativo, Raül Agné, però al final la secretaria tècnica i Tito Vilanova s'han decantat per l'opció de Sergio Lobera.

Es tracta d'un entrenador molt jove (36 anys) que va ser tècnic del futbol base del Barça durant nou temporades. Per les seves mans han passat molts jugadors del primer equip, com Piqué, Busquets, Pedro, Cuenca, Tello, Montoya i Bartra. Actualment està dirigint el Ceuta, que juga a la Segona Divisió B, on fa unes jornades va aconseguir salvar l'equip del descens. Dissabte Lobera dirigirà l'últim partit amb el Ceuta, a casa contra el Badajoz, en un enfrontament en què cap dels dos equips es juguen res, i tornarà cap a Barcelona.

Tito Vilanova i Sergio Lobera es coneixen per haver coincidit en dues ocasions. El primer cop va ser a finals del 2001, quan el pròxim entrenador del Barça va penjar les botes i va entrar a La Masia a entrenar el cadet B amb Albert Benaiges. En aquella època Lobera entrenava l'infantil B. Després d'aquella curta experiència plegats a Can Barça, el 2003 Tito Vilanova va marxar al Palafrugell, a Tercera Divisió, i el futur ajudant de Vilanova a la banqueta del primer equip va seguir la seva tasca al futbol base del Barça, fins que la temporada 2006/2007 va arribar a ser el segon entrenador del Barça C, ajudant Juan Carlos Pérez Rojo -exjugador del Barça dels anys 80-. Aquell any, Lobera va compaginar aquesta tasca al segon filial del Barça a Tercera amb la de director esportiu de la Unió Jàbac Terrassa, un club nou nascut de la fusió del futbol base del Terrassa FC i el Jàbac Can Jofresa -un club terrassenc de futbol formatiu-, que llavors encara depenia del Terrassa FC. El director esportiu del club egarenc aquella temporada era Tito Vilanova, i durant un any van treballar colze a colze.

S'intercanvien els càrrecs

L'estiu del 2007, quan Tito Vilanova s'havia de fer càrrec de la banqueta del Terrassa FC mentre seguia fent de director esportiu, ell i Sergio Lobera es van intercanviar els càrrecs. Aquell any el Barça B havia baixat dramàticament a Tercera i Txiki Begiristain va decidir que el Barça C de Rojo i Lobera desaparegués. Rojo i Lobera havien mantingut l'equip a Tercera, però el descens del B els obligava a baixar a Primera Catalana, i la secretaria tècnica del Barça va considerar que no valia la pena tenir un segon filial en una categoria tan baixa. Txiki i Laporta van trucar a Pep Guardiola perquè es fes càrrec del filial, que començava una nova etapa, i el de Santpedor va trucar al seu amic Vilanova perquè l'ajudés.

Així, quan Tito va deixar el Terrassa per anar a fer de segon entrenador del Barça B, el club egarenc, de Segona B, va contractar Sergio Lobera per a la direcció esportiva. Lobera va agafar com a entrenador Juan Carlos Pérez Rojo. El Terrassa no rutllava, i quan faltaven 7 jornades per al final de la temporada 2007/2008, Rojo va ser destituït per la directiva i Lobera es va encarregar de l'equip, compaginant els dos càrrecs. El curs següent ja el va començar ell com a primer entrenador del Terrassa, però l'estiu del 2009 el club terrassenc va desaparèixer per la llei concursal, que el va obligar a refundar-se. Lobera va passar una temporada en blanc fins que el 2010/2011 va fitxar pel San Roque Lepe, i aquesta temporada ha dirigit al Ceuta, els dos equips de Segona B. Aviat, però, començarà el repte més gran de la seva carrera.

stats