Abusos

El Celta de Vigo aparta Santi Mina, condemnat a quatre anys de presó per abús sexual

Els fets van passar el 2017 a Mojácar (Almeria)

ARA
2 min
Santi Mina, en l'entrada als jutjats.

BarcelonaL'Audiència d'Almeria ha condemnat el futbolista Santi Mina a quatre anys de presó per un delicte d'abús sexual a una dona comès el 18 de juny del 2017. En canvi, la justícia l'ha absolt dels càrrecs d'agressió sexual. Els fets van passar a la localitat de Mojácar. La sentència eximeix de responsabilitat David Goldar, amic de Mina i també futbolista, que igualment estava imputat en el cas.

El tribunal presidit per la magistrada Társila Martínez absol Mina, que actualment juga al Celta de Vigo, del delicte d'agressió sexual, pel qual el fiscal demanava una pena de vuit anys de presó, i l'acusació particular, nou anys i mig. La condemna finalment és per abús sexual i implica també una ordre d'allunyament de 500 metres de la víctima durant dotze anys i el pagament d'una indemnització de 50.000 euros.

Els fets pels quals Mina va ser denunciat van passar quan el futbolista jugava al València i es trobava de vacances a Mojácar amb el seu amic Goldar, que actualment juga a l'Eivissa. Segons l'escrit de la Fiscalia, el davanter va entrar totalment despullat a la caravana que tenien aparcada al costat d'una discoteca i a la qual el seu amic havia anat amb una noia per mantenir-hi relacions sexuals. Tot i que la noia va deixar clar que només volia estar amb Goldar, Mina no va fer cas de les seves paraules i va acabar abusant d'ella. L'informe fiscal detalla que la víctima va patir lesions a la vagina, al braç dret i a la cama esquerra a causa de tot plegat.

Contracte fins al 2024

El Celta, club amb el qual Santi Mina, de 26 anys, té contracte en vigor fins al 30 de juny del 2024, no ha trigat ni una hora a comunicar la seva posició una vegada ha conegut la sentència. "El club ha decidit l'obertura d'un expedient disciplinari al jugador Santi Mina per dilucidar les seves responsabilitats laborals a la vista d'aquesta resolució. Per aquesta raó, i de manera cautelar, s'ha decidit apartar el jugador provisionalment dels entrenaments del primer equip, sense perjudici que continuï duent a terme les activitats que li indiqui el club".

Mina és el segon màxim golejador del Celta a la Lliga actual (amb set gols) i és un dels jugadors més ben pagats de la plantilla. Format a la pedrera del club gallec, va marxar al València el 2015, amb només 20 anys. Quatre cursos després, el Celta el va recuperar en el marc del traspàs de Maxi Gómez a l'equip xe. Ha jugat 269 partits a Primera Divisió, 146 dels quals al Celta. Ha marcat un total de 64 gols, amb dos pics de 12 per temporada el 2018 i el 2021.

stats