Publicitat
Publicitat

La sanció posa contra les cordes la planificació del primer equip

La sanció de la FIFA pot afectar molt el futur del primer equip blaugrana. La intenció del Barça és trobar la manera de poder fitxar aquest estiu, ja que si no fos possible tots els plans de la secretaria tècnica quedarien aturats, ja que la sanció no permet inscriure nous jugadors ni vendre’n d’altres. Víctor Valdés, però, sí que podria marxar perquè acaba contracte. En canvi, el Barça no podria vendre els jugadors que tenia pensat vendre. Per exemple, Carles Puyol podria retirar-se però no podria ser traspassat a un altre equip. Tampoc es podria fitxar cap futbolista, per exemple Ter Stegen, cosa que comportaria haver de confiar en Pinto, Oier i Jordi Masip. La sanció arriba just l’estiu que la secretaria tècnica tenia pensat vendre com a mínim quatre jugadors del primer equip i fer diferents operacions per reforçar el Barça.

La sanció prohibeix fitxar jugadors de qualsevol edat, de qualsevol nacionalitat i de qualsevol lliga, incloent-hi l’espanyola. Ja sigui per al primer equip o per a les categories inferiors. En el cas que Martino decidís marxar, el Barça sí que podria fitxar un nou entrenador, ja que la sanció afecta només els futbolistes. El club té l’esperança de poder aconseguir una suspensió cautelar de la sanció per guanyar temps. En aquest cas podria fitxar a l’estiu, però si el TAS el considerés culpable possiblement rebria més tard la sanció definitiva, i la sanció es faria efectiva durant el mercat de fitxatges de l’hivern i l’estiu del 2015. Si el TAS considerés el Barça innocent, tot quedaria en un ensurt.

A més d’afectar el fitxatge del porter Marc-André ter Stegen, caldria veure si la sanció també afecta el jove croat Alen Halilovic. En el seu cas ja existeix un preacord signat. El Barça creu que això permetria incorporar el jugador, ja que es defensaria que les operacions són anteriors a la sanció.

El problema amb els cedits

El Barça està estudiant exactament quin seria l’abast de la sanció, ja que la nota de premsa publicada per la FIFA i el comunicat enviat a l’entitat difereixen en el contingut. En la nota de premsa es parla de “no poder fitxar i vendre” i en el comunicat de “no poder inscriure jugadors” cosa que significaria que Halilovic no podria venir, ja que la seva fitxa federativa encara no s’ha tramitat.

Aquesta interpretació de la sanció també implica que els jugadors del primer equip cedits, com Deulofeu (Everton), Rafinha (Celta) i Bojan (Ajax) tampoc podrien jugar al primer equip, perquè caldria tramitar-los una nova fitxa federativa, un tràmit que la FIFA prohibiria. Si finlament es confirmés la sanció, una possibilitat que el club estudia -fins a última hora de la nit encara es feien trucades per aclarir els dubtes-, el Barça hauria d’encarar la pròxima temporada amb els jugadors que té ara, excepte Valdés i Puyol.

Històries de superació esportiva