Motor
Esports 07/01/2016

Cinc minuts de sanció tornen a deixar Joan Barreda sense victòria

Laia Sanz anava onzena quan s'ha aturat a assistir el francès Pela Renet, que s'ha fet un traumatisme cranioencefàlic en una caiguda. Després de recuperar el temps, la catalana ha acabat l'etapa 15a

Efe / Ara
2 min
Joan Barreda, abans d'iniciar una etapa al Dakar / FRANCK FIFE / AFP

BarcelonaJoan Barreda hauria tornat a guanyar l'etapa del Dakar si no fos perquè una nova penalització per excés de velocitat li tragués el mèrit de ser el més ràpid a l'entrada a meta. El pilot d'Honda ha sigut castigat amb 5 minuts per no respectar les limitacions en un dels radars de control, que l'han fet acabar en quarta posició la quarta etapa (de 429 quilòmetres a Jujuy). El temps definitiu de Barreda ha sigut de 4h 10m 30s, mentre que el guanyador ha sigut el portuguès Paulo Gonçalves (4h 07m 19s), seguit del també portuguès Faria i l'argentí Benavides.

"Tot i la sanció, ha sigut un bon dia perquè la moto ha quedat sencera. Al final ens hem de quedar amb la classificació del dia, que és un quart lloc i està molt bé", ha explicat a Efe el pilot castellonenc.

El pilot ha explicat que ha notat com l'alarma saltava al pas per un dels 30 radars del recorregut. "Estàvem portant un ritme molt alt, veníem d'una zona molt ràpida a més de 170 quilòmetres per hora i no he arribat a reduir la velocitat", ha reconegut.

Amb el triomf d'etapa de Gonçalves, el portuguès també s'ha assegurat el lideratge de la classificació general, amb 2m 17s d'avantatge sobre Benavides, que avui obria pista. "Estava una mica nerviós, no volia cometre errades. Crec que no m'ha anat malament", ha afirmat.

Aturada per assistir un company

Laia Sanz anava onzena i portava molt bon ritme, quan ha hagut d'aturar-se per assistir el pilot Pela Renet, que havia caigut. El francès té un traumatisme cranioencefàlic i la catalana ha estat aturada més de 37 minuts per ajudar-lo. Finalment, ha entrat a meta a més de 42 minuts del primer, en 53ena posició. L'estat de Renet no és greu, com ell mateix ha confirmat a través del seu compte de Twitter.

El temps que Laia Sanz ha 'perdut' ajudant Renet (35 minuts) li ha estat recuperat, com acostuma a fer-se en aquests casos. Així, després de descomptar-li el temps perdut, Sanz ha acabat l'etapa en la 15a posició i és 19a en la classificació general.

En cotxes, ha sigut Peugeot qui ha imposat la seva llei en el quart dia, amb el triomf del francès Stephane Peterhansel (3h 24m 42s), seguit de Carlos Sainz, a 11 segons, i del també francès Sebastian Loeb, a 27. Tot i el tercer lloc, Loeb continua al capdavant de la classificació. El defensor del títol, el qatarià Nasser Al Attiyah, ha quedat quart.

stats