DIFERENTS CLUBS DE RENOM, EN DIFICULTATS
Esports 18/01/2011

La crisi sacseja el Mataró, un dels històrics del futbol català

Nuria García
2 min
Al camp del Ripollet, el líder del grup 1 de la Preferent Territorial,  el Mataró va sumar la seva desena derrota en setze partits.

El Mataró segueix sense veure la llum al final del túnel. El club maresmenc està en caiguda lliure des de l'any 2009, quan l'entitat, que tenia el seu primer equip a Tercera Divisió, va fer unes eleccions al mes de març després que el que en va ser president durant set anys, Paco Gonzalo, digués que, si no el volien, marxaria. Amb un deute inassolible, Lluís Sardà, un empresari lligat al món audiovisual, va fer-se càrrec del club, però no del deute que l'entitat arrossegava (oficialment no s'han donat les dades, però oficiosament es parla d'un deute entre mig milió i un milió d'euros). Ara, gairebé dos anys més tard, el club groc-i-negre ha baixat de Tercera a Preferent Territorial (dues categories en dos anys), en què milita al grup 1 -juntament amb altres clubs històrics del futbol català que fa pocs anys jugaven a Tercera Divisió o fins i tot a Segona B- i encara podria baixar-ne alguna més. "Estem en un procés de transformació que cal passar, estem arrossegant l'herència del passat. Fins que tot això no es netegi, no podrem fer res", diu el vicepresident del club, Josep Maria Canyelles.

I és que durant les vacances de Nadal, molts dels jugadors del primer equip mataroní van decidir plegar, deixar el club, descontents amb la gestió i amb moltes promeses incompletes. "No els podem obligar a quedar-se", diu Canyelles. I fruit d'aquests adéus, el Mataró es va trobar a primers d'any sense prou jugadors per disputar un partit. Contra el Premià de Dalt, els maresmecs van fer jugar el Juvenil i, curiosament, van guanyar (3-1). Va ser el primer triomf del Mataró des del 21 de febrer de l'any 2010, que es podria quedar en no-res després que el seu rival impugnés el partit per alineació indeguda. Però contra l'Avià, diumenge passat, el Mataró va decidir no presentar-se directament a causa de la falta d'efectius i, en cas que això es repeteixi tres cops, reglament en mà el club podria baixar una categoria més. Diumenge, els del Maresme tenen un nou compromís, en aquest cas amb el Tona, però els directius encara no tenen cap solució. "Estem pensant com fer les coses", afirma el vicepresident, que demana, a la desesperada, el suport dels mataronins.

stats