Barça
Esports 03/05/2022

L'oportunitat perduda de Riqui Puig al Barça

Ni amb les lesions de Pedri i Nico compta per a Xavi, però el migcampista defensa que encara és jove i que Barcelona és casa seva

3 min
Riqui Puig a la banqueta

BarcelonaLa convocatòria de Xavi contra el Mallorca comptava només amb quatre migcampistes: Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Gavi i Riqui Puig. Pedri està lesionat fins al final de la temporada, com Nico, que es va trencar un dit del peu després d'una topada amb Ansu durant un entrenament i també estarà entre dues i tres setmanes fora de combat. Sergi Roberto, amb una lesió muscular quan estava a punt de tornar, també queda fora de l'equació. Amb tot, el partit contra el conjunt balear podia ser un escenari propici perquè Riqui, que no juga des del 13 de març, pogués comptar amb alguns minuts. "Té una competència feroç", argumenten des del cos tècnic blaugrana. "Tots han d'estar preparats per jugar", es va limitar a dir Xavi en la prèvia del duel de diumenge. Finalment, el migcampista de Matadepera no disputaria cap minut.

Riqui té fitxa del primer equip des de l'octubre del 2020. Per tant, són gairebé dues temporades completes amb el primer equip. Malgrat viure un petit oasi amb Quique Setién, amb qui va acumular sis titularitats en 12 partits entre el gener i l'agost del 2020 —amb la interrupció de la pandèmia entremig—, el futbolista criat al planter no ha tingut continuïtat ni amb Ernesto Valverde, amb qui va debutar, ni amb Ronald Koeman, ni tampoc ara amb Xavi. De fet, quan la cantarella de la seva sortida començava a prendre més força el curs passat veient que no encaixava en els plans de Koeman —Nico, Gavi i Ilaix li van passar al davant—, el futbolista no volia sentir a parlar de la seva sortida. Mentrestant, en els seus cercles més íntims especulava amb una possible marxa del tècnic neerlandès. D'aquesta manera, Riqui confiava en tenir més oportunitats amb un entrenador d'un perfil diferent. Carles Aleñá —traspassat al Getafe— i Álex Collado —cedit al Granada—, en canvi, van preferir fer les maletes veient la seva manca d'oportunitats.

La realitat és que amb Xavi la situació del 6 blaugrana no ha millorat. De fet, ha empitjorat. Alguns clubs, com l'esmentat Granada, que abans estava dirigit pel català Roberto Moreno, s'havien interessat per la seva cessió, però Riqui no la va considerar, amb l'esperança de guanyar-se un lloc com a blaugrana. "Barcelona és la meva ciutat. Tinc aquí la meva família, els meus amics, estic molt content i vull triomfar aquí. La gent té una mica de pressa perquè amb 20 anys [ja en té 22] ja sembla que hagis de ser titular al Barça, però s'ha d'anar amb calma", va dir el migcampista divendres durant un acte promocional. Les seves declaracions, però, xoquen amb la tesi que ja fa temps que es defensa a la direcció esportiva: "Sentit comú. Si no ha aconseguit jugar amb cap entrenador, el millor és buscar una sortida".

Una competència ferotge

El Barça confia en renovar Gavi, té pactada l'arribada de Kessié i també tornarà de la seva cessió Collado, amb qui Riqui va tenir algunes disputes quan tots dos compartien vestidor al futbol formatiu. A costa del que pugui passar amb Frenkie de Jong, un futbolista que Xavi vol que es quedi, la competència seguirà sent ferotge. A més, el Barça també ha fitxat una nova promesa del futbol espanyol, el migcampista del Racing de Santander Pablo Torre, tot i que en el seu cas podria seguir un any més cedit al conjunt càntabre després d'aconseguir l'ascens a Segona Divisió.

L'escenari de l'estiu vinent seguirà empenyent Riqui a una sortida, sigui en forma de cessió o de traspàs (acaba el contracte el 2023). A Xavi tampoc l'ha convençut: només ha participat en 8 dels 33 partits del Barça des que l'egarenc seu a la banqueta. De fet, acumula 10 jornades seguides sense jugar ni un sol minut. Malgrat que costi de creure, amb qui més ha jugat és amb Koeman: entre el setembre del 2020 i l'octubre del 2021 va participar en 30 partits. El futbolista es debat entre el seu desig de seguir al Barça, el seu club i una ciutat de la qual gaudeix l'oferta d'oci, i l'ostracisme permanent del qual no aconsegueix sortir.

stats