VALLPARADÍS

Les rutines que ens fan feliços

Una hora i mitja abans de cada partit Stephen Curry surt a la pista acompanyat per Bruce Fraser, un dels homes de confiança de Steve Kerr. El base dels Golden State Warriors comença una rutina d’uns 20 minuts que conté exercicis de domini de pilota, diferents tipus de llançaments i algunes situacions combinades que preveu trobar-se durant l’enfrontament. En total, el jugador realitza uns 200 tirs en menys de 15 minuts. Les sèries finals des de més de nou metres són el preludi del moment més esperat pels aficionats: els cinc intents des del túnel de vestidors.

El millor tirador de la història de la NBA repeteix aquesta rutina individual abans de tots els partits i després realitza l’escalfament conjunt amb la resta dels seus companys. La popularització d’aquests exercicis ha provocat que els aficionats avancin la seva arribada als pavellons. Ningú es vol perdre una preparació que ajuda a entendre el seu espectacular nivell d’encert.

El millor de tot, la clau de l’èxit, és que Stephen Curry combina l’exigència màxima amb la diversió. S’ho passa bomba jugant partits oficials, però també és feliç esforçant-se en els entrenaments. Cap rival li exigirà més del que ell ho fa. Intentar triples des de nou metres no és una frivolitat sinó, com demostren els seus percentatges d’encert, una conseqüència lògica de l’augment del seu rang de tir.

El seu equip, els Golden State Warriors, van perdre la nit de dissabte a diumenge contra els Milwaukee Bucks (108-95). Després de 28 victòries consecutives, 24 de les quals aconseguides aquesta temporada, els vigents campions de la NBA van perdre. No importa. Dimecres, abans de jugar contra els Phoenix Suns, Stephen Curry repetirà la seva rutina. Exactament igual que si haguessin guanyat.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF