Esports 17/07/2017

Rosell admet a la Guàrdia Civil que va treballar per a Qatar, segons 'Crónica Global'

L'expresident del Barça va cobrar 500.000 euros per unes gestions que, encara que tard, va declarar a Hisenda

Ara
2 min
Rosell defensa la validesa  dels seus negocis al Brasil

BarcelonaSandro Rosell va admetre a la Guàrdia Civil i als especialistes de la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal) que va treballar per a Qatar, segons explica 'Crónica Global'. L'expresident blaugrana hauria declarat el 24 de maig, hores després de ser detingut, i la seva declaració va tractar, fonamentalment, tres grans temes.

D'entrada, va reconèixer i quantificar la seva relació amb Qatar. "Ell, com a persona física, va començar a desenvolupar el pla estratègic juntament amb l'empresa IMG dos anys abans de l'adjudicació del Mundial de Qatar 2022", especifica la declaració, a la qual ha tingut accés el mencionat mitjà. Rosell es va reunir amb els directors dels projectes del comitè i van elaborar un pla estratègic d'actuació. Pels dos o tres anys va cobrar uns 500.000 euros que, segons assegura Rosell, consten en la seva declaració de la renda del 2010.

Va rebre comissions de treball al Brasil

En segon lloc, va referir-se als gairebé 8 milions d'euros que va cobrar en concepte de comissions per la venda de drets audiovisuals de la selecció del Brasil. Serien, segons la policia, comissions il·legals. Segons Rosell, són ingressos pels treballs d'intermediació realitzats.

Justifica aquests ingressos com a "prestació de serveis d'agència que incloïen ocupar-se que el partit en qüestió del Brasil es realitzés. Les funcions eren negociar el contracte entre l'empresa ISE (promotora) i la CBF i, més tard, treballar i ocupar-se que el partit tingués lloc". Rosell reconeix que els guanys per aquests serveis que va obtenir no els va declarar inicialment a l'Agència Tributària, però sí que va fer-ho més tard. La regularització total li va costar 1,4 milions d'euros.

Finalment, va parlar de la controvertida venda de Bonus Sport al seu amic, l'empresari libanès Shahe Ohannessian, una venda que, segons la fiscalia, només serviria per amagar i blanquejar els diners d'aquelles comissions. Segons Rosell, la venda és transparent i els beneficis estan convenientment declarats.

stats