BARÇA
Esports 05/05/2018

Valverde: "Al clàssic hi veurem el millor Madrid. I també el millor Barça"

El tècnic ha parlat dels "al·licients" del Barça-Madrid i ha restat importància al passadís

Martí Molina
3 min
Ernesto Valverde durant una roda de premsa de la Ciutat Esportiva del Barça

Sant Joan DespíA Ernesto Valverde li han preguntat si el Barça-Madrid d'aquest diumenge pot ser "descafeïnat" pel fet que els blaugranes ja són campions. I el tècnic, relaxat després que el seu equip s'assegurés el doblet de Lliga i Copa, ha respost que ja li anava bé que fos així: "Tant de bo tots els anys fos igual, que els clàssics fossin descafeïnats perquè ja som campions. Tot i que potser a la gent no li agradaria gaire..."

El Barça-Madrid del Camp Nou no tindrà l'emoció de decidir un títol però sí "altres al·licients". Per exemple, que els blancs "poden trencar la ratxa d'imbatibilitat" dels blaugranes, que encara no han perdut cap partit a la Lliga. "Un clàssic és un clàssic. És un partit significatiu a la temporada. Sabem què significa per a la nostra afició. Evidentment que volem guanyar, i ells també, esclar".

Per això, Valverde ha insistit: "No tinc cap dubte que veurem el millor equip possible del Madrid. I el del Barça. Espero el millor dels dos equips". L'entrenador, això sí, ha tret ferro a la polèmica sobre el passadís, que finalment no es farà. "D'això ja n'hem parlat molt. Hi ha molt de soroll i sembla com si s'hagués de fer una enquesta per si s'ha de fer o no. L'altre dia ens el va fer el Dépor. Nosaltres no hi donem gaire importància".

Una Lliga impecable?

En canvi, sí que dona valor a la possibilitat d'acabar invictes. "Només un parell d'equips ho han aconseguit, i va ser als anys 30. Si s'aconsegueix ara, en aquesta època, em semblarà important i complicat. Encara ens queden partits difícils", ha apuntat el Txingurri.

Ara bé, el tècnic sap perfectament que, malgrat poder acabar invictes i amb un doblet, els mèrits del Barça es poden veure eclipsats si el Reial Madrid guanya la Champions. Valverde, que ha reconegut el mèrit d'arribar a la final –"On nosaltres voldríem ser", ha puntualitzat–, ha destacat el valor de ser regulars a la Lliga. "És la competició que et diu com estàs durant un any sencer. A la Champions entren en joc més factors, com per exemple no tenir un mal dia i saber competir. A vegades, o per falta de fortuna o per tenir una mica de mala sort, et quedes fora". Una opinió similar a la de Zidane, tècnic del Madrid.

La incògnita d'Iniesta

Una de les incògnites del clàssic és Andrés Iniesta, que té molèsties musculars. "Va fer part de l'entrenament ahir [divendres] i esperem que avui el faci tot. Després parlaré amb ell. Dependrà de les sensacions. Ell és el primer que sap que per jugar un clàssic cal estar al 100%".

Per tant, no ha desvelat encara la incògnita sobre si el capità podrà jugar o no, tot i que ha afegit que no calia ser al terreny de joc per rebre el reconeixement de tothom. "Això ja ho té pel que ha donat. De nosaltres, dels jugadors del Madrid... És una admiració que es nota en qualsevol estadi".

L'entrenador, a més, ha admès que Iniesta li va dir que marxava "fa un mes i mig" i que, en la conversa, no el va intentar convèncer perquè es quedés. "És algú amb prou bagatge. La decisió estava madurada i no calia que digués res".

Griezmann i Robert

Pel que fa a altres noms propis, ha aparegut el de Griezmann, futbolista de l'Atlètic de Madrid pretès pel Barça. A banda de dir que "no sabia" si acabaria vestint de blaugrana, ha defensat Luis Suárez, que ja va donar per fet el seu fitxatge. "No tinc cap dubte que parlava en sentit figurat. Ningú dona per fet una cosa que no sabem si passarà. Tots som cautelosos i mirem de ser respectuosos".

Finalment, també s'ha parlat de Robert Fernández, que acaba contracte al juny i no és gens clar que segueixi al club. En aquest punt, Valverde l'ha defensat. "És la persona que va contactar amb mi per donar-me l'oportunitat de venir aquí. És una de les persones més pròximes a mi. Tinc una relació molt estreta amb ell. No sé què pensa el club, però per a mi és una persona important".

stats