BARÇA
Esports 02/09/2017

Albert Soler: "Hem de gestionar el Barça amb coherència i responsabilitat"

El director d'esports professionals del Barça i Robert Fernández han fet balanç de l'estiu culer

Gonzalo Romero
4 min
Robert Fernández i Albert Soler

BarcelonaLa marxa de Neymar, les conseqüències posteriors, el fitxatge de Dembélé i la incorporació frustrada de Coutinho. L'estiu més mogut a can Barça dels últims anys finalment s'ha acabat. Al cap de 12 del tancament del mercat de fitxatges i del capítol de serials, Robert Fernández i Albert Soler han passat revista. "El món del futbol està canviat". Aquesta ha estat la premissa repetida de forma cíclica a la sala de premsa Ricard Maxenchs, reforçada amb el concepte 'responsabilitat'. "Parlar de signar un futbolista per 100 milions d'euros semblava una barbaritat la temporada passada. Els moviments d'aquest estiu ens han portat a un futbol nou. Abans, els clubs tradicionals érem els principals actors, ara ja no, ara ho són els multimilionaris i alguns països. I això ha fet que les normes del joc i les línies que s'estableixen hagin canviat", ha explicat el director d'esports professionals, que ha explicat així també la no arribada de Coutinho: "Ahir a última hora, després de setmanes d'ofertes i negociacions, el Liverpool va posar preu a un jugador que ens interessava [Coutinho]: 200 milions d'euros. Vam decidir que no ho faríem. El president i la junta ens van imposar no posar en risc el patrimoni del club. Un club de 150.000 socis ha d'estar gestionat amb coherència i responsabilitat. El que no farem és entrar en el joc d'un mercat inflacionista que ha perdut el nord".

El Barça insisteix que el caos arriba amb la marxa de Neymar al París Saint-Germain a canvi de 222 milions. "Després del pagament de la clàusula de Neymar, tots sabien que teníem aquests diners. Hem rebut peticions desorbitades. Ahir mateix la UEFA va publicar un comunicat en què explicava que investigaria el París Saint-Germain. Sempre revisa el 'fair play' financer a final de curs, però ara no. Això demostra que alguna cosa està canviant. Quan vas a buscar un jugador de la Lliga Santander, hi ha una xifra establerta, una clàusula. A les altres lligues, qui posa el preu? Nosaltres volem jugar amb les mateixes normes. Estem amb l'oca i, de sobte, et giren el taulell i et trobes amb el parxís. Això no pot ser", ha comentat Soler.

El directiu blaugrana també ha aprofitat la pregunta dels periodistes per matisar que la junta directiva es va assabentar de l'adeu del brasiler "el dia que ho va comunicar": "Els rumors van començar al juliol, però ni el president ni jo en sabíem res. No teníem informacions, és fals. Jo rebo un missatge de WhatsApp el 19 de juliol, i prou. El jugador és l'únic responsable de la seva decisió de deixar el Barça", ha dit. Emparat en una coherència que fins avui semblava que no hi era, Soler ha fet autocrítica: "Sempre n'hem de fer. Les coses sempre es poden fer més bé. A mesura que treballes, et vas trobant amb situacions que no preveies. Parlar després de tot plegat, és molt fàcil. Hem intentat adaptar-nos i complementar la situació esportiva. Si el Robert i jo haguéssim fitxat dos jugadors per valor de 170 milions d'euros, segurament aquesta línia d'irresponsabilitat l'hauríem creuat. Llavors sí que hauríem hagut de dimitir. El Barça no ha perdut cap estatus per tenir sentit comú", ha afirmat.

"Tenim una plantilla magnífica"

El Barça es mostra il·lusionat amb l'equip d'Ernesto Valverde

El club és optimista, doncs, amb el nivell de la plantilla i el rendiment d'aquesta temporada. "No hem fracassat. Tenim una plantilla magnífica, amb jugadors acostumats a ser els millors del continent. Quan es va tancar el mercat vaig parlar amb Valverde i ell m'ho va comentar. Els fitxatges que hem fet aportaran moltes coses. Hem estat planificant aquestes arribades des de fa molt temps i ens hem hagut d'esperar perquè incorporàvem un nou entrenador. El Leo està envoltat de grans jugadors, d'un equip fantàstic, en l'àmbit tècnic, físic i amb profunditat de banqueta", ha comentat Robert Fernández, que també ha admès que voldria haver presentat més incorporacions: "Ahir vam estar treballant. M'hauria agradat fer alguna incorporació més, aquesta és la veritat, però no ha pogut ser. En el cas d'Íñigo Martínez i Seri, vam valorar la seva arribada, però després d'analitzar la plantilla, amb temps, vam decidir que no els havíem de signar".

Aquesta lectura explica l'arribada, segons Soler, de Dembélé, el fitxatge més car en la història de l'entitat: "Hem fet el fitxatge més car de la història del club perquè tampoc podíem posar en risc la viabilitat esportiva de l'equip. És una quantitat que s'entén a partir de la lògica d'ara. És un jugador de present i de futur. Qualsevol soci pot opinar el que vulgui, màxim respecte, però les coses s'han de valorar al final de temporada, no quan portem només dos partits. L'equip opta a guanyar-ho tot", ha apuntat, fent referència a la moció de censura que va engegar divendres Agustí Benedito. Sobre la renovació o no de Leo Messi, el director d'esports professionals ha dit que l'acord és total, sense utilitzar en cap cas la paraula 'signada': "Quan el club anuncia un acord, no ho fa si no n'està segur, si no està validat, tancat per les dues parts. Només queda fer l'acte protocol·lari. Vull enviar un missatge de tranquil·litat, no hi ha cap problema".

stats