06/03/2013

La reunió que ha passat factura a Sandro Rosell

3 min
EL DISCURS DEL PRESIDENT  Rosell en roda de premsa dilluns. Les seves explicacions han deixat satisfets els membres del grup Fanàtics.

Barcelona.Sandro Rosell va reunir-se amb un munt de persones al seu domicili privat durant la precampanya electoral del 2010. El president del Barça va convidar en un petit celler que té a la planta baixa del seu domicili a Barcelona penyistes, periodistes i empresaris per explicar-los amb detall el seu projecte. En funció del convidat, altres membres de la seva candidatura també participaven a les reunions. I en les distàncies curtes, Rosell explicava amb passió com somiava el seu Barça. Un club fort econòmicament, sense excessos econòmics i sense la dialèctica agressiva de Joan Laporta. Rosell va treballar incansablement per aconseguir arribar a les eleccions a la pole position i una de les seves prioritats va ser treballar de valent amb sectors en què Laporta no havia fet amics, com les penyes.

Durant aquesta campanya electoral Sandro Rosell va fer com a mínim dues reunions a casa seva en què es va parlar del projecte de la Grada Jove. Una, amb membres de penyes oficials, i l'altra, amb membres de diferents grups d'animació amb l'objectiu de pactar la creació d'aquesta grada, una proposta electoral que va impulsar personalment Rosell. En una d'aquestes reunions, van participar-hi dos membres dels Boixos Nois, així com altres grups que acabarien formant part del grup Fanàtics, nascut de la idea de Grada d'Animació, cosa que ha topat amb la desaprovació dels Mossos d'Esquadra. Durant aquesta reunió es va signar un document que establia les bases de la futura grada, en concret sis fulls amb el membret de la precandidatura de Sandro Rosell a la part superior. Al final de la reunió, un dels dos treballadors de la campanya electoral de Rosell que va ser a la reunió va recollir les còpies signades. Rosell va ser l'únic membre de la futura directiva que va ser a la reunió del seu domicili i, de fet, alguns dels actuals directius no van veure amb bons ulls aquesta reunió un cop Rosell els en va informar, a causa de la presència d'aquests dos membres dels Boixos Nois.

Aquesta reunió ha marcat per sempre el projecte de la Grada d'Animació. Els sis fulls del document parlen clarament de la voluntat de crear un projecte allunyat de la violència, que animi en positiu i amb el suport dels Mossos. De fet, la directiva ha recuperat aquest document, que no era a les oficines aquesta mateixa setmana, ja que el contingut de tot el text demostra el compromís d'allunyar la violència de l'estadi. Així ho va admetre en declaracions a Catalunya Ràdio Toni Freixa, portaveu de la junta del Barça: "El document demostra com era el projecte de la Grada d'Animació, mantenint el compromís amb la tolerància zero contra la violència".

Un pacte polèmic

El problema no és el contingut d'aquest document, que membres actius de l'oposició com Agustí Benedito busquen des de fa temps. El problema és qui signa el text. Això demostraria el pacte preelectoral amb els Boixos Nois. Per aquest motiu la directiva ha preferit no parlar del tema durant els últims mesos, ja que una cosa era una Grada d'Animació amb el suport des Mossos i una de ben diferent un compromís amb un grup que podia fer mal a la imatge de la directiva. Finalment però, Rosell s'ha vist obligat a dir obertament que es va produir aquesta reunió per por que fos publicat. Les explicacions, doncs, han arribat abans que el document sigui publicat. Rosell ha preferit tapar-se la ferida amb temps admetent obertament aquella trobada en què va signar un document que havia de donar inici a un projecte que li feia il·lusió, però reconeixent que els companys de viatge no eren els millors. Toni Freixa s'explica així: "En el pacte vam negociar amb gent que havien fet accions reprovables, però són socis i els volíem integrar a la massa social". Durant la campanya del 2010, Rosell feia aquestes declaracions a RAC1: "Els Boixos Nois tenien una facció, diguem-ne, més violenta, i una que no ho era. Dins dels Boixos no tots eren el que la gent es pensa que són. N'i ha una part que són bons i que s'estimen el Barça i que l'animen molt".

Fanàtics no farà roda de premsa

Els membres del grup Fanàtics, que seguien endavant amb la idea de la Grada d'Animació, han decidit finalment no fer cap roda de premsa com havien afirmat, ja que s'han mostrat satisfets amb les explicacions del president en la roda de premsa de dijous. El col·lectiu, que seguirà existint malgrat que ara no tindrà aquestes entrades que facilitava la directiva, ha amenaçat amb la possibilitat de fer una "vaga d'animació" en algun dels pròxims partits a l'estadi.

Els Mossos d'Esquadra ja treballen amb el club en la preparació del sistema de seguretat del partit contra el Dépor, en el qual s'estrenarà un nou sistema amb més efectius a conseqüència dels problemes detectats últimament a les instal·lacions del Camp Nou.

stats