Barça

Messi ha sondejat Xavi per un possible retorn al Barça

Laporta somia amb la possibilitat de recuperar l'argentí l'estiu del 2023

4 min
Lionel Messi plorant, emocionat, el dia de la roda de premsa de comiat al Camp Nou.

BarcelonaJoan Laporta es va reunir amb Javier Tebas, l'estiu del 2021, perquè el Barça rubriqués l'acord amb CVC. El president del Barça i el de la Lliga s'havien posat d'acord per a aquella venda dels drets televisius, que hauria facilitat la renovació de Leo Messi amb el Barça. Laporta va quedar totalment convençut d'aquella trobada, i així ho va fer saber al seu entorn. Però el castell de cartes es va enfonsar quan la documentació va arribar a les oficines blaugranes. Malgrat que la negociació havia durat setmanes, els papers van arribar a última hora. Només 30 minuts després de rebre el contracte, Tebas donava pressa al club perquè li retornés els documents signats. "Com si tingués molta pressa perquè no ens el miréssim gaire...", diuen al Camp Nou. A correcuita, els responsables de l'àrea econòmica van llegir la lletra petita del contracte i van considerar que allò no es podia signar, perquè "eren unes condicions inacceptables". Ràpidament van trucar a Laporta perquè posés el fre. A contracor, el president, que donava per feta la renovació, va haver de renunciar al millor jugador de la història de l'entitat. Des d'aquell dia, Laporta té una espina clavada.

La història, però, podria revertir-se l'estiu vinent. El president mai ha amagat, de portes endins, el desig que Leo Messi torni. A l'àrea econòmica saben que el retorn de l'astre argentí suposaria un impuls bestial. I també Leo Messi, que fins ara s'havia mantingut al marge de tot plegat, veu amb bons ulls l'opció de tornar, aprofitant que acaba contracte amb el París Saint-Germain l'estiu del 2023. Ara bé, per més que hi hagi voluntat entre les parts, perquè Messi torni al Camp Nou s'hauran d'alinear tots els astres.

L'àrea econòmica i comercial vol ara que torni Messi

Ferran Reverter, antic CEO del club, va ser un dels que va remar en contra de la renovació de Messi. "No per criteris esportius, sinó purament econòmics", adverteixen des de l'àrea econòmica. Però ara Reverter no hi és i Laporta, com ja ha passat en aquest mercat de fitxatges, té molt més marge per fer i desfer. "Econòmicament és possible, perquè vindria gratis", diu Eduard Romeu, vicepresident econòmic, i una de les persones que al seu dia també va aconsellar a Laporta fer-se enrere en l'acord amb CVC. A nivell contractual, el Barça només deu a Messi els diferiments salarials de les dues temporades de la pandèmia, diners que li haurà d'abonar independentment que torni o no al Camp Nou.

Per a l'àrea econòmica i comercial, el retorn de l'argentí suposaria "un impuls bestial" a tots els nivells. "No és el mateix anar a vendre quan tens Messi, que fer-ho sense ell", apunten. El club s'ha reforçat aquest estiu amb noms de primera línia, com el de Lewandowski, futbolista que també ha suposat un impacte molt potent per a les vendes –fins i tot es van arribar a acabar les W a les botigues on estampen samarretes–. Ara bé, "no hi ha res comparable a Messi". Un jugador que, només per la seva presència, justifica que aficionats d'arreu del món estiguin disposats a comprar una entrada per anar al Camp Nou. El problema –i aquest és un dels esculls– és que Messi no tornaria per jugar a l'estadi blaugrana, ja que el Barça jugarà la temporada vinent a Montjuïc, de forma temporal, mentre es fan les obres de l'Espai Barça. En qualsevol cas, una hipotètica arribada també ajudaria a compensar la davallada d'ingressos que, en concepte de ticketing i abonats, es produirà a l'estadi olímpic.

El Barça deixarà el retorn de Messi en mans de Xavi

Fins ara la relació entre el Barça i els Messi –tant el jugador com el seu pare, Jorge– havia estat nul·la. Des del club admetien que no s'havia fet cap acostament. I ja no pensant en un retorn, sinó únicament per organitzar un partit d'homenatge. De mica en mica s'estan començant a refer els ponts. Segons ha pogut saber l'ARA, el mateix futbolista ha sondejat Xavi davant la seva hipotètica arribada. Segons fonts del vestidor, l'entrenador se sent honorat per l'interès del futbolista. Ara bé, les mateixes fonts també apunten que el tècnic egarenc haurà de prendre la decisió, ja que l'arribada de Messi seria a curt termini en una entitat que està reconstruint l'equip pensant en el futur.

En aquesta història, però, també hi té molt a dir Jorge Messi. La relació entre el Barça i el pare del futbolista segueix deteriorada. El seu rol serà clau perquè Messi acabi decidint el seu futur. Inicialment, el jugador tenia previst marxar el 2023 a la MLS nord-americana, tot i que els plans canviaran en funció de les ofertes que tingui sobre la taula. Més enllà de l'interès del Barça, també ha transcendit que el PSG intentarà retenir el jugador i li presentarà aviat una oferta de renovació.

Leo Messi, que va aterrar a París fa un any, no va tenir un bon inici amb el PSG, on va ser criticat perquè no tenia unes xifres d'efectivitat similars a les de Barcelona. En canvi, aquest curs l'argentí està en forma i és una de les referències ofensives del campió francès. Des del seu entorn asseguren que Messi està "totalment centrat" en el Mundial de Qatar, l'últim que disputarà. I que la decisió, sigui la que sigui, no es prendrà fins després d'aquesta cita. En paral·lel, el de Rosario remena la cua i es deixa estimar. Res no és impossible. Com deia Eduard Romeu: "Al Barça sabem fer miracles".

stats