WATERPOLO
Esports 22/07/2011

Es retira l'últim mite de Barcelona'92

Després de 20 anys a l'elit del waterpolo, de 2 Lligues, 1 or mundial i 2 Campionats del Món, Dani Ballart va decidir posar punt i final a la seva carrera esportiva per passar a ser el director tècnic del CN Sabadell.

Martí Molina
1 min
El president del CN Sabadell, Miquel Torres, va acompanyar Dani Ballart en l'anunci de la seva retirada del waterpolo.

Barcelona.Era el més jove del grup quan la selecció espanyola de waterpolo va guanyar la medalla de plata als Jocs Olímpics de Barcelona'92, i l'últim que encara estava en actiu. Ahir, als 38 anys, i amb un palmarès per emmarcar, Dani Ballart va decidir posar punt i final a la seva carrera esportiva per passar a ser el màxim responsable de la direcció tècnica de la secció al CN Sabadell, l'equip on va jugar 11 temporades.

Ballart (Barcelona, 1973) va decidir sortir de la piscina però continuar vinculat a l'esport que li ha permès "assolir totes les il·lusions i somnis", i afegeix el perquè: "vull tornar al waterpolo tot allò que m'ha donat". Per això passarà a ser director tècnic, una figura de nova creació al club sabadellenc -i també al waterpolo estatal- i que consistirà a "planificar unes línies de joc, imatge i conducta de tots els equips del club". De fet, aquest nou "repte" és el que el va acabar de decidir a abandonar l'esport en actiu. I és que, amb 38 anys, i després de passar-ne 20 a l'elit, assegurava que hagués pogut continuar perquè es trobava "molt bé físicament".

Dani Ballart va iniciar la seva carrera al Club Natació Montjuïc, i va passar pel Mediterrani, el Barcelona, el Sabadell i, novament, el Mediterrani. A nivell de clubs, el seu palmarès ha estat de dues Lligues, quatre Copes i dues Supercopes.

Però va ser amb la selecció espanyola amb qui va aconseguir els principals èxits esportius. Dani Ballart va formar part de la generació d'or que guanyaria l'or a Atlanta'96, un combinat que liderava el manresà Manel Estiarte, i en què la meitat dels jugadors eren catalans.

stats