Futbol Català
Esports 20/03/2011

L'Hospitalet entra en campanya pel 'play-off'

Segona B / Resum jornada 30: els riberencs guanyen el derbi contra la 'Grama' (4-0). El Badalona recupera el liderat de la categoria en l'altre duel català contra el Lleida

àngel Garreta
Homenatge a les víctimes de Japó abans de L'Hospitalet - Gramenet

BarcelonaNou canvi de líder al grup tercer de Segona B. La primera plaça del campionat torna a estar a mans del Badalona. L'equip escapulat ha superat per 2-1 al Lleida amb un doblet de David Prats. El golejador lleidatà Rayo ha retallat distàncies i ha enviat una pilota al pal al límit del final, però l'empat no ha pogut arribar pels de la Terra Ferma. A L'Hospitalet, el conjunt de Miguel Álvarez ha presentat candidatura definitiva a la zona de promoció d'ascens amb una nova golejada a casa (la Feixa Llarga va camí d'intocable) davant de la Gramenet. Un 4-0 obra de Jordi Martínez, Corominas (2) i Cristian Gómez en temps afegit, deixen l'equip riberenc a quatre punts de la quarta plaça.

Parlant de golejades, la primera i més sorprenent de la jornada va arribar dissabte, a Maó. El Santboià va sumar la seva segona victòria consecutiva amb un contundent 0-3 contra l'Sporting. L'equip vermell està a un pas que les matemàtiques certifiquin definitivament el seu descens però morirà matant i cobrant-se, pel camí, merescudes victòries que en altres moments de la temporada s'han escapat. La polèmica de la jornada ha tingut lloc a Gandia. El Sant Andreu ha empatat a un gol però el protagonista del partit, el col·legiat López Muñoz, ha tingut una actuació molt discutida amb tres penals assenyalats. El primer, al minut nou de partit i favorable als locals, l'ha aturat l'andreuenc Morales. Al minut 84, una pena màxima a favor del Sant Andreu l'ha transformat Miguélez en el 0-1, però tres minuts més tard el propi Miguélez veia com la pilota rebotava al seu braç, enganxat al cos, sense intenció de voler-la tocar, però escoltant com el xiulet arbitral tornava a assenyalar el punt fatídic. A la segona els locals no han fallat i el partit ha finalitzat amb taules.

Per la seva banda, el Sabadell ha empatat a un gol en el seu duel directe contra l'Oriola a la Nova Creu Alta. El davanter Hiroshi ha avançat els de Lluís Carreras al minut 40, però Molina, als tres de la represa, ha establert l'empat. Amb aquest resultat el Sabadell ocupa el tercer lloc de la taula, a un únic punt del liderat i evitant que el seu rival d'avui tingués opció de desbancar-lo fins al quart lloc de la zona de promoció d'ascens.