Esports 06/03/2011

Una reivindicació que busca la normalitat en el futur

David Jover
2 min
ENTUSIASME Ahir les dones van ser  les protagonistes.

BARCELONA.El Barça va avançar-se al dia de la dona treballadora, que és el proper 8 de març, amb una iniciativa que per uns és un encert i per altres un gest de cara a la galeria. Tot i així, el club blaugrana ho va fer per la porta gran, rendint homenatge a la dona i al seu paper dins de la institució. L'objectiu a curt termini és que a partir d'ara prengui més protagonisme i que iniciatives d'aquest estil no s'hagin de fer perquè la situació ja està normalitzada.

Ahir, a la llotja del Camp Nou només hi va haver dones. Un total de 147 van omplir el lloc de més poder de l'estadi, on normalment s'asseuen els màxims dirigents dels equips, que normalment són de gènere masculí. L'últim precedent d'una dona presidenta a la llotja es remunta a l'època del Rayo Vallecano a Primera, en què l'ara qüestionada Teresa Rivera s'asseia al costat del president de torn. El proper podria ser si la temporada vinent el Barça jugués contra la Roma o el Bolonya, ja que els dos clubs estan presidits per dues dones, Rosella Sensi i Francesca Menarini, respectivament.

Ahir, la màxima representació per part del club van ser les directives Susana Monje (tresorera) i Pilar Guinovart (àrea social). Per tant, el president Sandro Rosell va ocupar ahir la seva localitat de tribuna en condició de soci abonat. També hi van ser, representant el govern català, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.

Vist com un detall

També va ser convidada, com no podia ser d'una altra manera, Montserral Gatell, presidenta de l'Institut Català de la dona, que va comentar abans del partit al micròfon sense fil de RAC 1, que veu aquesta iniciativa de la junta directiva del Barça d'homenatjar el dia de dona com a "positiva".

A més, va argumentar que la veu com un "símbol" per a la dona. També va declarar que tot i que estem al 2011, encara és necessari fer "detalls d'aquest estil" perquè tot i que hi ha igualtat d'oportunitats, no hi ha una cultura establerta.

D'altra banda, Gatell, no va entendre que s'hagués generat un "debat" estèril per aquesta iniciativa i que no calia "mirar més enllà" de ser vist com un gest.

I ahir, a més, es va inaugurar al Camp Nou una nova placa d'una penya barcelonista. Es tracta de la PB de Faió, que està liderada per dones. Aquest poble de l'Aragó, de només 400 habitants, és un dels que compten amb una dona presidenta.

El Barça espera que aquest gest que ara es pren com una reivindicació finalment sigui normal en el futur, que la dona estigui totalment entregada en el dia a dia del club. El primer pas, el de ser sòcia, està funcionant -en són 42.000-, però pel que fa a nombre en les juntes directives, encara s'ha de millorar.

stats