El Reial Madrid es llepa les ferides contra l’Alabès (1-4)

Benzema, amb un doblet, Casemiro i Hazard lideren el triomf blanc contra un feble conjunt basc

Albert Nadal
Karim Benzema celebrant un gol contra l'Alabès

BarcelonaDesprés de caure estrepitosament a la Copa a la pròrroga contra l’Alcoià i de protagonitzar crítiques sonades, el Reial Madrid es va llepar ahir les ferides amb una còmoda golejada contra un feble Alabès (1-4). El conjunt basc, que cuida amb detall les celebracions en la temporada del seu centenari, segueix sense reaccionar a la gespa i al descans ja perdia per tres gols contra un equip blanc amb ganes reivindicar-se després del ridícul d’Alcoi. Malgrat haver despatxat Pablo Machín i haver portat de nou el Pitu Abelardo, l’Alabès no aconsegueix trobar el rumb i va veure’s clarament superat per un Reial Madrid molt superior. Casemiro, Benzema, per partida doble, i Hazard van marcar els gols blancs, mentre que la batuta del joc va anar a càrrec d’un Modric que, als seus 35 anys, segueix oferint exhibicions de bon futbol.

La primera fuetada del conjunt blanc va arribar ben d’hora, al minut 15, quan Casemiro va rematar al fons de la xarxa un servei de córner. El gol va neutralitzar els locals, que havien protagonitzat dos tímids intents de Joselu i Aguirregabiria. El Madrid es va fer amb el domini del partit i, a les acaballes del primer temps, un genial moviment sense pilota d’Hazard va despistar la defensa de l’Alabès i Benzema, des de la frontal, va enviar un xut genial a gol. Cinc minuts després, va ser el mateix Hazard qui va fer el tercer gol, a les portes del descans, amb una definició amb classe.

Triple canvi de l’Alabès al descans

Després de passar pel vestidor, a Abelardo no li va tremolar el pols per sacsejar la banqueta i va donar entrada a tres futbolistes de cop: Lucas Pérez, Manu García i Borja Sainz. I la fórmula va animar el seu conjunt, perquè en una jugada a pilota aturada Pérez va assistir Joselu per escurçar distàncies. Però la reacció local va quedar en res: Modric va trobar Benzema, que des del vèrtex de l’àrea va enviar un xut creuat i col·locat per fer el quart. Zinedine Zidane, absent a l’estar aïllat per coronavirus, guanya aire.