Futbol

El Madrid fitxa Ancelotti, la cinquena opció de Florentino

El tècnic de la 'décima' torna al club blanc per rellevar Zidane

3 min
Carlo Ancelotti i Zinedine Zidane, en una imatge d'arxiu del 2017

Florentino Pérez ha anat per feina i només ha estat una setmana sense entrenador. Després del comiat de Zinedine Zidane, el Reial Madrid ha tancat la contractació de Carlo Ancelotti per a les properes tres temporades, segons informava el club en un comunicat. L'italià serà presentat aquest dimecres a Valdebebas, on oferirà la seva primera roda de premsa. Després de marxar de Chamartín per la porta del darrere, ara fa sis anys, Florentino torna a donar les claus de la banqueta blanca a l'entrenador que va guanyar la décima. Un entrenador que, com va dir a través de les xarxes, sempre ha tingut "el Madrid al cor".

Zidane anunciava la setmana passada que marxava, però en realitat ja feia dies que es donava per fet que faria les maletes. De fet, l'entrenador francès, que havia expressat els seus dubtes respecte a continuar o no dirigint l'equip, es va reunir amb el president unes setmanes abans d'acabar la temporada. Li va dir que l'hi "posaria fàcil" i que es pronunciaria com més aviat millor. Ho va fer just tres dies després d'acabar la competició. Aquell mateix dia començaven els contactes formals amb els candidats a substituir-lo.

Carlo Ancelotti va fitxar pel Reial Madrid el 2013

Allegri era la gran aposta

El càsting ha sigut ràpid. Però intens. I amb alguns cops de porta sonats. El primer, el de Massimiliano Allegri, la gran aposta de Florentino Pérez per encarregar-se de la banqueta. Però, quan el va anar a buscar, ja ho tenia tot aparaulat amb el Juventus. Mauricio Pochettino i Antonio Conte eren dues alternatives que tampoc van quallar. Ni Raúl. Al final va aparèixer el nom d'Ancelotti, un entrenador que ja havia manifestat en alguna ocasió que li agradaria tornar al Bernabéu. Les negociacions van ser ràpides, amb ell i amb l'Everton, club del qual es va desvincular -tenia contracte fins al 2024- unes hores abans d'anunciar-se el fitxatge per al Reial Madrid. "Vull donar les gràcies al club, als jugadors i als aficionats, però he decidit marxar perquè tinc al davant un gran repte", afegia Carlo Ancelotti, Carletto, a Twitter.

Descartades les opcions que més li agradaven, el president blanc s'ha encomanat a un tècnic de garanties, avalat sobretot pel seu currículum en la primera etapa a la Casa Blanca (2013-2015). Un "pacificador", com l'anomenaven a Chamartín, pel seu bon tracte amb tots els estaments del club, i també amb l'entorn. Carletto no era la primera aposta de Florentino, ni de bon tros. Més que un gestor de grups, el president buscava un entrenador més jove, autoritari i amb prestigi. Algú amb qui començar de zero un nou projecte mirant al futur.

La cinquena opció

Allegri era l'opció ideal. I un cop va veure que era inviable, Florentino va acostar-se a Conte. Les negociacions amb l'exentrenador de l'Inter de Milà es van trencar per les pretensions econòmiques que exigia i perquè no hi havia acord amb els fitxatges de cara a la temporada vinent. Després de Conte venia Pochettino, un nom que des de fa anys ha sonat per al Madrid. Aquest 2021 hauria sigut el seu torn si no fos que té contracte amb vigor amb el París Saint-Germain, i l'entitat francesa, tot i el mal final de temporada -perdent Lliga i Champions- no se'n vol desprendre. Florentino, com explicava l'As, ha volgut evitar baralles amb el club on hi ha una de les perles que vol per al futur, Mbappé, i que està gestionat des del Qatar. La darrera opció, la de Raúl, també quedava descartada perquè a la zona noble del Bernabéu encara el veuen massa verd per ser primer entrenador. De moment, l'exdavanter madridista seguirà entrenant el Castella, i només actuaria com a recanvi si calgués fer un canvi d'urgència a meitat de temporada.

Carletto, de 61 anys, viurà la seva segona etapa al Madrid, club on va aterrar el 2013 per rellevar José Mourinho. El portuguès havia perseguit sense èxit la Champions, que finalment aconseguiria Ancelotti un any després. La décima. L'orelluda, al costat d'una Copa, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs, va ser el principal botí de l'italià, que va guanyar quatre de les nou competicions que va disputar. Però el 2015 Florentino se'n cansaria, perquè al seu entendre donava massa corda al vestidor. Era l'any que el Barça guanyava el triplet. Ara, a falta de trobar un perfil més autoritari i revolucionari, Florentino s'encomana a un gestor de vestidor, com també ho era Zidane en el seu dia i com ho va ser Del Bosque. Curiosament, els únics que han regnat a Europa amb l'empresari presidint la llotja del Bernabéu.

stats