NOU HORARI
Esports 11/02/2013

El regal d'any nou xinès, un partit del Barça

La penya de Pequín va rebre menys gent que altres cops, ja que era un dia festiu

Iris Mir
2 min
Puyol va sortir al camp amb una nena xinesa que felicitava l'any nou xinès.

Pequín (xina)El Barça va jugar a les dotze del migdia en un intent de picar l'ullet als aficionats xinesos. El context no podia ser millor, ja que el primer partit del Barça a una hora tan còmoda per als xinesos com és les set del vespre va arribar en el dia més important de tot l'any, la celebració de l'any nou xinès. El partit coincideix també amb la migració més gran del món, ja que per aquestes dates les grans ciutats es queden literalment buides. Els treballadors fan més de trenta hores de tren per tornar als seus llocs d'origen i passar les festes amb la família. En la majoria dels casos és l'única vegada a l'any que tenen l'oportunitat d'estar amb els seus. Tornar a casa i estar amb la família és la prioritat d'aquesta festa. Principalment perquè, quan es tracta de la tradició, els supersticiosos xinesos segueixen els rituals que dicta l'any nou xinès al peu de la lletra. No fer-ho podria comportar un any ple de mala sort i desgràcies. En aquest context, ¿aquest Barça-Getafe era el millor regal d'any nou per als aficionats del Barça a la Xina?

L'Abu prové de la remota província de Xinjiang, però aquest any en lloc de tornar a casa s'ha quedat a Pequín, la ciutat on treballa. A la penya del Barça a Pequín és conegut per ser dels xinesos que no es perden mai ni un partit. Ahir l'incondicional Abu va complir amb el seu compromís blaugrana veient el partit al bar James Joyce, al cèntric barri de Chaoyang, a la capital xinesa, amb altres aficionats catalans. "Estic molt content de poder veure el partit avui, any nou xinès, en una hora tan bona", assenyalava sense perdre de vista ni un detall del partit.

Menys gent

La penya del Barça organitza multitudinàries trobades cada vegada que el partit es retransmet a la Xina, però amb el Barça-Getafe es va trobar amb poca audiència. De les quinze persones que estaven mirant el partit, només eren xinesos menys de la meitat. Albert Pesquer, aficionat del Barça i membre del Casal Català a Pequín, creu que fer partits en una hora tan bona per a la Xina "aniria molt bé perquè hi ha molts xinesos aficionats", però creu que la data és desafortunada. "Si no hagués sigut durant aquesta setmana hauria vingut molta més gent. Hauria funcionat millor", afegeix. A la Xina no hi falta afició. I el cas de l'Abu, que tot i no haver visitat mai Barcelona reconeix que és fan del Barça des del 1999, és una mostra de la devoció que els xinesos senten pel Barça. Jordi Sitjas, soci fundador de la penya del Barça a Pequín, assegura que els xinesos feia molt de temps que demanaven un partit en aquest horari. "La llàstima és que la prova s'hagi fet amb un partit massa assequible per al Barcelona i en un dia com avui, quan tothom és a casa celebrant l'any nou xinès, però crec que és un bon començament. Si seguim fent-ho així, ens anirà molt bé a l'Àsia", afegeix. La Premier League va aprendre la lliçó fa anys i molts dels seus partits, fins i tot els derbis, es juguen en hores adequades per al mercat asiàtic.

stats