Espanyol
Esports 10/08/2013

L'Espanyol empata amb el Tottenham (1-1) i recull bones sensacions a Londres

Un gol de David López després d'un córner abans del descans ha servit per igualar l'1-0 fet per l'exvalencianista Soldado, de penal

Natalia Arroyo

BarcelonaBones sensacions de l'Espanyol a White Hart Lane, on aquest dissabte ha empatat a un en el penúltim partit de preparació abans de l'inici de la Lliga (encara queda un amistós contra el Vilassar, dimecres). A l'equip d'Aguirre li ha costat entrar al partit, aclimatar-se a Londres i frenar l'ímpetu amb què ha arrencat el matx el Tottenham, però ha acabat sentint-se còmode en un gran escenari europeu. Fins i tot s'ha acabat sentint poderós per fer recular l'equip d'André Villas Boas, irregular.

Els primers minuts han sigut molt intensos. La fortalesa física del Tottenham, rapidíssim per fora i intimidador per dins, ha espantat un Espanyol incapaç de frenar els atacs londinencs. Els anglesos han començat a encadenar córners i ocasions de perill. Als pocs minuts, de fet, l'àrbitre ha anul·lat un gol de cap a Paulinho perquè la posició del brasiler no era correcta després d'una falta lateral.

Amb treball i esforç, l'Espanyol ha anat tapant els forats per mantenir l'ordre defensiu i bloquejar els atacs anglesos. Però els periquitos no han pogut trobar cap ocasió ofensiva que els animés, tret d'alguna acció individual de Sergio García dins l'àrea. Una falta que Simao ha enviat alta ha sigut la millor ocasió dels blanc-i-blaus abans de la mitja hora. Ha sigut justament llavors quan Soldado ha obert el marcador, en transformar un penal comès per Javi López sobre Chadli, un dels més perillosos del Tottenham –i substitut titular de Gareth Bale, si el gal·lès concreta el seu fitxatge amb el Reial Madrid–.

Còmode amb l'1-0, el Tottenham s'ha relaxat i això ha permès l'Espanyol avançar línies i espolsar-se la pressió que el tenia tancat al seu camp. Fruit d'aquesta millora ha arribat el córner que empataria el resultat. David López, després d'una senzilla finta al primer pal, ha girat el coll per afusellar Lloris amb una brillant rematada de cap. El migcampista repescat de l'Osca està sent un dels millors jugadors de la pretemporada de l'Espanyol.

L'1-1 ha deixat tot obert per a la segona meitat, tot i que els segons 45 minuts no han tingut el ritme dels primers. L'Espanyol, menys enfonsat, ha patit menys en defensa contra un Tottenham sense idees amb la pilota. Incapaç de desbordar per velocitat per fora, ha vist diluït el seu perill. El festival de canvis han ajudat a rebaixar la intensitat del partit, com també la fatiga física dels jugadors, a qui els ha faltat encert en les últimes combinacions.