BARÇA
Esports 12/03/2015

Rakitic: "La posició de pivot no és nova per a mi"

El migcampista valora la possibilitat de jugar de pivot davant l'Eibar i relativitza la importància del partit del Madrid

Ferran Mitjà
2 min
Rakitic en la roda de premsa

BarcelonaIvan Rakitic ha estat l'encarregat d'atendre els mitjans en la roda de premsa d'aquest dijous, després de l'entrenament del primer equip. El croat ha valorat l'opció de jugar com a pivot al camp de l'Eibar, per la baixa de Busquets i les quatre targetes grogues que acumula Mascherano a un partit del clàssic: "Aquesta posició no seria nova per a mi. He jugat moltes vegades amb la selecció i, també l'any passat amb el Sevilla. És una posició que et demana altres coses, però ja hi estic acostumat". A més ha restat importància al fet del possible canvi de posició davant l'equip basc: "L'important són els tres punts de l'equip, no on jugui jo", ha assegurat.

A més a més, ha tret ferro a les particularitats de cada posició: "El més important és sentir-se còmode al camp. Per a un jugador és més atractiu jugar més a prop de la porteria rival, però la qüestió és ajudar l'equip". Rakitic li ha restat importància al clàssic, assegurant que volen "guanyar el partit del Madrid", però també el de l'Eibar: "Els tres punts d'aquest dissabte seran igual d'importants". En aquest sentit el jugador assegura que l'equip "no pensa en el que vindrà la setmana que ve" i que sortiran "a per totes contra l'Eibar".

No ha volgut entrar al drap amb la complicada situació del conjunt blanc i diu que prefereixen "centrar-se" en ells "mateixos". Ha afegit, a més que "no serveix de res guanyar el Madrid si després perds els tres partits següents". El jugador també ha valorat amb prudència la situació que dolça que travessa el Barça: "Farem resum després de la temporada, ara ve el més difícil i prefereixo parlar al final", ha explicat Rakitic.

Sobre la seva adaptació al club, el croat ha explicat que està "molt content" i a més ha dit: "Vull donar les gràcies a tots els companys perquè no és tant fàcil canviar Sevilla per Barcelona, però sembla que sigui aquí des de fa molt temps". En aquest sentit ha explicat que poc a poc se sent més protagonista, tot i que se centra en "demostrar" que pot "fer-ho bé i decideix l'entrenador", ha dit el migcampista.

"Som 23 jugadors i tothom vol jugar, es tracta de treballar per aconseguir-ho i acceptar el que decideixi l'entrenador", ha afirmat Rakitic, que ha valorat també les rotacions de Luis Enrique: "És la idea de l'entrenador i nosaltres l'entenem".

Per la polèmica de la imatge de Neymar, aquest dimecres parlant en to de broma sobre el partit del Madrid contra el Shalcke, Rakitic ha explicat que "Neymar respecta a tots els equips i a tots els jugadors. Ja el coneixem, li agrada fer broma, però sempre respecta a tothom".

stats