Tenis
Esports 27/04/2021

Rafa Nadal eternitza el seu idil·li amb el Godó

El manacorí supera Stefanos Tsitsipas en una final memorable

Àlex Gozalbo
2 min
Rafa Nadal durant la final

BarcelonaNo hi ha sensació comparable a guanyar a casa. Rafa Nadal va superar ahir Stefanos Tsitsipas en una final memorable del Barcelona Open Banc Sabadell (6-4, 6-7 i 7-5) i va allargar el seu idil·li amb el Godó. El manacorí, de 34 anys, es va desfer del tenista que millors resultats està obtenint aquesta temporada i es va proclamar campió del torneig per 12a vegada. El partit, que va tenir moments èpics, va durar 3 hores i 38 minuts. 

“És una victòria molt important i aconseguir-la al davant de la nostra gent significa molt. Probablement és la final del Godó més difícil que he jugat. És un plaer haver tornat a jugar a casa amb gairebé 35 anys. Després de l’any que he tingut, aquest triomf significa molt per a mi”, va dir Nadal, que es va emocionar durant el discurs final. El manacorí va posar en valor el seu adversari. “Tsitsipas és un jugador amb un gran nivell, un rival increïble. Ell venia de guanyar a Montecarlo i jo sabia que seria una final molt difícil. La dinàmica ha sigut positiva i cada vegada he anat jugant millor. Això em serveix de cara al futur”, va recordar. El títol de Nadal és el número 87 d’un palmarès especialment selecte sobre terra batuda, on acumula 60 trofeus. El guanyador va mantenir la calma en els moments d’adversitat psicològica més gran. “L’experiència m’ha recordat que estava jugant una final i que guanyar no seria fàcil. En el segon set he tingut opcions de tancar el partit, però he comès errades. Un ha d’acceptar les errades i mirar endavant. Aquesta és la meva manera de pensar. De vegades surt bé i de vegades no tant”, va resumir. 

Un partit per al record

Els dos tenistes van reeditar la final del Godó del 2018, quan la victòria també va ser per a Nadal. El partit va començar amb un trencament de servei favorable a Tsitsipas, però el manacorí va saber reconduir la situació i va acabar guanyant el primer set (6-4). El grec va salvar dues pilotes de partit durant un segon set que va confirmar la seva qualitat. Aleshores va arribar un dels moments més difícils per a Nadal, que amb 5-5 al marcador es va veure obligat a salvar tres pilotes de trencament de servei. La segona mànega es va decidir al tie-break i va acabar amb victòria per al grec (6-7).

Stefanos Tsitsipas

Quan més difícil era la seva situació, més bon tenis van jugar els dos tenistes, que van anar superant una i mil adversitats per allargar la final. Amb 4-5, Rafa Nadal va salvar una pilota de partit. La gesta va animar el manacorí, que va fer un sobreesforç i es va acabar enduent el tercer set (7-5), fet que li va permetre alçar un trofeu que s’estima com cap altre.

stats