FUTBOL
Esports 04/11/2014

"Si s'ha de canviar l'estil es fa i punt": el recull d'articles d'opinió de la premsa esportiva

Els columnistes valoren les paraules de Cruyff i la situació esportiva i institucional del Barça

Ara
3 min
Luis Enrique, donant ordres des de la banda del Camp Nou.

BarcelonaLes paraules de Johan Cruyff en la presentació del documental que recull la seva vida lligat al Barça i la situació esportiva i institucional del club són els temes de debat dels articulistes en la premsa d'aquest dimarts.

Josep Maria Casanovas, editor del diari 'Sport'

"Per a molts, Cruyff és un visionari del futbol. Per a altres, una mosca collonera. Quan parla, se l'escolta. Diu el que pensa i no es mossega la llengua. No es casa amb ningú. Va per lliure. Desperta simpaties entre els seus seguidors i s'ha guanyat detractors irreconciliables. Per a l'holandès no hi ha grisos, o blanc o negre, amic o enemic".

Miguel Rico, adjunt al director de 'Mundo Deportivo'

"Si l'objectiu és jugar tan directe com ho va fer contra el Celta, no hi ha motiu per preocupar-se. Passaran anys abans de perdre un altre partit de forma tan injusta. La pilota entrarà i el Barça guanyarà molts partits. Ara bé, si l'objectiu és el de Mascherano, si la idea és controlar i decidir els partits des de la creació col·lectiva en comptes des de l'impuls personal, sí que cal preocupar-se. I molt".

Ferran Correas, a 'L'Esportiu'

"Si s'ha de canviar l'estil es fa i punt. Serà una aposta i cal veure què passa. No serà el joc que agrada a una part molt gran de l'afició del Barça, però serà l'aposta de l'entrenador. Després seran els resultats els que manaran. Perquè els resultats tornen a ser molt importants per al club, ja que ara és l'equip el que de nou sustenta la llotja".

José Sámano, cap d'esports d''El País'

"Luis Enrique no és el primer tècnic que pren els mitjans com l'enemic referent, la qual cosa pot provocar que en algun moment puntual es desviï l'atenció. Però convé recordar que el rival és al camp, o fins i tot pot ser que estigui a la pròpia caseta. Tot i que no ho cregui, l'asturià encara no ha donat motius perquè es dispari la crítica".

Santi Nolla, a 'La Vanguardia'

"El Barça d'avui té l'estat d'ànim baix. Hauria d'apel·lar a l''esperit Biosca', encara que és difícil fer-ho en un entorn de prioritats judicials, d'una banda, i electorals, de l'altra. No és nou que el Barça estigui enfrontat i és impossible que no ho deixi d'estar, però és exigible canviar la dinàmica negativa en la qual està immers en aquest moment".

Francesc Aguilar, subdirector de 'Mundo Deportivo'

"Luis Enrique està començant a viure al Barça la mateixa situació que va patir al Roma, amb Totti i De Rossi. Comencen a sorgir als mitjans filtracions interessades des del vestidor en què el responsabilitzen pràcticament de tots els mals. L'any passat ja li van endossar el mort a Tata Martino".

Jordi Borda, a l''ARA'

"Una altra figura en qüestió és la del director general. Dissabte a la nit es va passar per l'arc de Sant Martí tots els pactes previs amb els Almogàvers i l'ANC i va prohibir una pancarta a favor del dret a decidir la setmana prèvia al nou 9-N sense encomanar-se al president ni a ningú, i oblidant les conseqüències polítiques d'un decisió tan arbitrària com aquesta".

stats