Futbol
Esports 06/09/2017

El PSG planta cara als atacs del Barça i la LFP

Nasser al-Khelaifi afirma que el club francès “no té res a amagar”

T.p. / N.a.
2 min
Nasser al-Khelaifi i Kylian Mbappé durant la presentació del davanter francès al Parc dels Prínceps.

ParísUnes setmanes després d’haver passejat Neymar per París, Nasser al-Khelaifi, el màxim dirigent del PSG, presentava Kylian Mbappé, el jove extrem francès provinent del Mònaco amb qui tanca una plantilla que aspira a guanyar tots els títols. Al-Khelaifi va ser preguntat per les queixes que ha rebut el seu club per haver incomplert el fair play financer que imposa la UEFA als clubs. El PSG s’ha gastat més de 400 milions d’euros per fitxar Neymar (222) i Kylian Mbappé (180), tot i que aquest arriba com a cedit del Mònaco, per evitar tenir problemes, però amb un compromís per escrit que el farà ser propietat del PSG en el futur. “Estem segurs que no hem trencat el fair play financer. No tenim res a amagar, som transparents”, va dir el dirigent quan va ser preguntat per la investigació oberta per la UEFA. De fet, Al-Khelaifi es va mostrar tan segur de si mateix que va arribar a dir: “Hem dit als de la UEFA que poden venir a instal·lar-se a les nostres oficines, si volen, perquè no hem d’amagar res”.

El mateix jugador també va haver de relativitzar la despesa de 180 milions, per treure’s pressió del damunt en una presentació multitudinària. “No són diners que hagin sortit de la meva butxaca ni que hi entrin”, va dir Mbappé, que en menys de mig any ha passat de jugar al filial del Mònaco a ser titular amb la selecció francesa. A més de la directiva del Barça, el PSG ha rebut crítiques de clubs com el Bayern i la Juve. De fet, l’Associació Europea de Clubs (ECA) va escollir dimecres Andrea Agnelli, màxim dirigent de la Juve, com a nou president, una petita derrota del PSG i el City, perquè Agnelli defensa “controlar la manera de finançar els clubs” per “regular el mercat”. El Barça valora positivament l’elecció d’Agnelli, que defensa una posició semblant a la seva.

Amb la presentació de Mbappé, el PSG tancava un estiu en què s’ha convertit en el gran protagonista gràcies a un terratrèmol mediàtic que ha comportat una investigació de la UEFA sobre la seva manera de funcionar. Perquè darrere del club francès hi ha un fons d’inversió propietat del govern de Qatar, cosa que podria ser un cas “de competència deslleial”, segons el president de la lliga espanyola, Javier Tebas. La UEFA, per cert, va confirmar que investiga els francesos, però no el Manchester City, l’altre club al centre del debat, en aquest cas pels diners provinents dels Emirats Àrabs Units. “Els ingressos del PSG i el City distorsionen la competició i creen una espiral que va inflant el mercat. Es riuen del sistema. Els hem enxampat pixant-se a la piscina. Si Neymar és en un trampolí, es pixa des del trampolí. Quan els diners provenen d’aquests estats, es trenquen les normes de la UEFA, cal seguir investigant”, criticava Tebas ahir durant un acte a Mèxic. Al-Khelaifi, però, no semblava gaire nerviós i, envoltat de Neymar, que ahir era a la Costa Blava, i Mbappé, va respondre: “Si altres clubs o lligues no estan contents amb el nostre fair play financer, no és el nostre problema”.

stats