SEGONA DIVISIÓ
Esports 11/02/2012

El propietari del Girona posa el club a la venda per un euro

L'actual propietari del Girona es ven el club per un preu simbòlic d'un euro. Josep Delgado ha anunciat una roda de premsa per a aquest matí a l'estadi de Montilivi per explicar-ne les raons.

Narcís Presas
2 min
Josep Delgado, en una imatge d'arxiu del mes de gener amb el seu advocat.

GIRONAJosep Delgado, propietari indirecte del Girona -ho és per mitjà de la seva dona i de la societat Unió Esportiva Girona-, ha dit prou i ha posat el club a la venda per la xifra simbòlica d'un euro. Delgado ha decidit plegar cansat de la manca de suport i gratitud, i desencantat per les mostres de descontentament general que percep. La decisió, que el club va fer pública ahir a través d'un comunicat, genera incertesa sobre la continuïtat del Girona FC i afecta, de retruc, la resta de clubs esportius gironins d'elit de la ciutat, ja que Delgado també és l'ideòleg i màxim impulsor del projecte Tots Som Girona, del qual depenen econòmicament entitats com el Sant Josep o l'Uni Girona.

Delgado és de facto el màxim accionista de l'entitat, tot i que formalment exerceix les funcions de representant de la societat Unió Esportiva Girona, que és la que controla el club. Segons va explicar ahir el portaveu del club, Joaquim Boadas, Delgado se'n va desil·lusionat després d'haver invertit més de vuit milions d'euros al club i haver sanejat l'economia de l'entitat, i va criticar els intents de "desestabilitzar i posar bastons a les rodes" que han patit. La decisió de vendre el club arriba un mes i mig després que Delgado, en recerca i captura per un delicte de frau tributari a Polònia, reaparegués per sorpresa després d'estar desaparegut durant 8 mesos. Llavors Delgado va fer acte de presència a l'Audiència Nacional de Madrid per defensar la seva innocència i defensar davant del jutge que els fets pels quals Polònia el reclamava ja havien estat investigats en un jutjat gironí, que va arxivar la causa. Josep Delgado va ser deixat en llibertat amb l'obligació de comparèixer setmanalment al jutjat i amb la prohibició de sortir del territori estatal.

El futur del Girona és ara una incògnita. Joaquim Boadas va assegurar ahir que el mateix Delgado oferirà més detalls en una roda de premsa convocada per a aquest matí a l'estadi de Montilivi, però va avançar que no vendrà el club "a qualsevol", sinó que es busca "un perfil molt concret" i que exigirà als compradors "solvència i compromís" amb la ciutat i amb la continuïtat de l'actual projecte. Boadas va descartar que el club estigui passant per problemes econòmics greus. "No deixem cap mort. És un dels clubs més sanejats de la lliga", va afirmar. L'adéu de Delgado també encén les alarmes al Sant Josep i a l'Uni Girona, els equips de bàsquet que juguen a Segona i Primera Divisió respectivament, que pateixen una situació econòmica molt delicada.

L'equip, en situació delicada

La decisió de vendre el club es produeix amb l'equip a la cua de la classificació, a sis punts de la zona de salvació i després d'un reguitzell de canvis a l'organigrama del club, que han tingut lloc des de l'estiu.

La mala situació esportiva va provocar la destitució de Raül Agné, però ara per ara Josu Uribe no ha pogut ser el revulsiu que s'esperava. Precisament, Uribe va assegurar ahir que espera que aviat se solucioni aquesta situació i va destacar que el club està al dia del pagament de les nòmines a tots els jugadors i empleats del club.

stats