Esports 21/06/2021

La promesa d’un Girona lligat al dolor

Els gironins, acostumats a les patacades, es repeteixen a ells mateixos que ho tornaran a intentar

Jordi Bofill
2 min
L'afició del Girona, instants abans de la final contra el Rayo

GIRONAL’endemà també fa mal. De fet, potser fa més mal i tot. El Girona té feina a netejar el cap, en unes hores de dol que malauradament ja ha viscut abans. Abans de prendre decisions en calent, cal deixar passar una mica de temps. Només té una cosa clara, tal com ha publicat a les seves xarxes socials: ho tornarà a intentar, tornarà a intentar l’ascens a Primera. O això es repeteix, conscient de les esperances trencades que ha deixat entre els habitants d’una ciutat que va empènyer tot el possible per tornar a l’elit. Però a l’equip li van tremolar les cames com no li havia passat en els últims dos mesos de competició. En el moment menys oportú no va saber competir. I per més il·lusió que hi posés, sense futbol ni ofici era impossible aconseguir-ho.

Sembla mentida que el conjunt gironí sigui el que més vegades ha disputat el play-off d’ascens i no l’hagi guanyat mai. Sembla mentida que surti creu cada cop. I sembla mentida que no n’aprengui. L’1-2 del qual disposava del partit d’anada contra el Rayo Vallecano es va evaporar de pressa, sense temps per assaborir una tornada que va fer pujada des del primer instant. Amb un 0-2 tan clar com contundent al descans, les emocions es van apoderar de la segona part, en què el Girona va remar però va morir ofegat quan un gol li hauria donat accés a la pròrroga, transformant l’estat d’ànim. És la segona final consecutiva que perd amb Francisco a la banqueta, un entrenador que ha convençut per la seva energia però que no ha pogut imposar les seves idees quan s’acostava la línia d’arribada.

El futur de Francisco i la plantilla

Precisament el seu futur és el primer maldecap que haurà de solucionar un Girona que ja el veia pràcticament renovat en cas d’ascens a Primera. Francisco acaba contracte aquest mes i, el fet que l’entitat es mantingui a Segona, complica moltíssim la seva continuïtat. Preguntat per si havia pres alguna decisió, va respondre: “No puc pensar en això, en aquests moments. D’aquí uns quants dies tornaré a estar amb força, però la meva ment ara mateix només pensa que els jugadors estan molt afectats al vestidor i l’afició ho deu estar passant malament”. El veredicte no trigarà a arribar.

Després del sí o del no de Francisco caldrà estar atent a la configuració de la plantilla 2021/22 i dels canvis que hi pugui haver a l’estructura de l’entitat i que afectin l’àrea esportiva. En primer lloc, hi ha un munt de cedits que hauran de fer les maletes i difícilment tornin a vestir la samarreta blanc-i-vermella. És el cas dels jugadors del Manchester City, Yan Couto, Pablo Moreno i Bustos; també de Franquesa, Monchu i Bárcenas.

El segon grup a analitzar és el dels futbolistes que acaben contracte, com el capità, Aday Benítez, el porter Juan Carlos, Luna o Sebastián Cristóforo. El club havia paralitzat qualsevol negociació mentre es definia el futur de l’equip al play-off, i ara haurà de reprendre les converses. Per acabar, s’haurà d’estudiar com queda la situació d’homes com Cristhian Stuani, Juanpe, Bernardo Espinosa, Mamadou Sylla o Samu Saiz, perquè no tots els contractes podran mantenir-se, i les ofertes que arribin per als que hagin cridat l’atenció pel seu rendiment, com Arnau Martínez.

stats