NATACIÓ
Esports 11/06/2013

Mireia Belmonte s'imposa en els 800 m lliures en la primera jornada del Trofeu Ciutat de Barcelona

La nadadora lituana Ruta Meilutyte supera el rècord d'Europa en els 50 m braça

Ara
1 min
Belmonte reapareix a la piscina amb dues victòries a Sabadell

BarcelonaMireia Belmonte s'ha imposat en els 800 m lliures en la primera jornada de la 34 edició del Trofeu Ciutat de Barcelona. La nadadora catalana ha quedat per davant de Lauren Boyle i d'una Érika Villaécija que s'ha hagut de conformar amb la tercera posició. Belmonte també ha participat en els 400 m estils. En aquest prova, però, ha arribat en segona posició, per darrere de l'hongaresa Katinka Hosszu.

Una de les notes destacades d'aquesta jornada l'ha protagonitzat la lituana Ruta Meilutyte, que ha batut el rècord d'Europa de 50 metres braça que posseïa l'hongaresa Yuliya Efimova, en nedar aquesta distància en 29:96. La nadadora de només 16 anys –or en els Jocs Olímpics de Londres en els 100 metres braça– ha superat a la piscina la marca aconseguida per Efimova en els Mundials de Roma de l'any 2009, quan va parar el crono en 30:09. Amb aquest resultat, Meilutyte ha aconseguit a més la millor marca mundial de l'any en batre la danesa Rikke Pedersen i la russa Valentina Artemeyeva, que han arribat en segona i tercera posició, respectivament.

Masculí

En categoria masculina, el català Aschwin Wildeboer no ha pogut imposar-se en els 50 m esquena, i ha quedat en segona posició per darrere del rus Gerhard Zandberg.

Una de les atraccions de la jornada era veure el sud-africà Chad Le Clos. Tot i que el jove nadador partia com a favorit en totes les proves en què competia, s'ha vist superat en les finals que ha disputat aquest dimarts. El millor resultat que ha obtingut ha sigut un segon lloc en els 50 m papallona, en una prova en què el vencedor ha sigut el rus Roland Schoeman.

stats