COPA CONFEDERACIONS 2013
Esports 20/06/2013

La selecció espanyola s'enfronta a la dèbil Tahití en un partit de tràmit

Valdés podria ser titular ja que Del Bosque farà rotacions i alinearà els menys habituals (21h/Telecinco)

Efe
2 min

Rio de JaneiroLa selecció espanyola s'enfronta aquest dijous al vespre (21h/Telecinco) a Tahití en un partit molt desigualat on els de Del Bosque buscaran una golejada històrica per segellar la seva classificació per a les semifinals de la Copa Confederacions. Victor Valdés podria ser una de les novetats en l'alineació titular, ja que Del Bosque farà rotacions i posarà d'inicis a aquells menys habituals per enfrontar-se a un combinat on només hi ha un jugador professional –el davanter Marama Vahirua–, i la resta són amateurs.

Les bones sensacions que va deixar la selecció espanyola en el primer partit davant l'Uruguai, conviden a pensar que contra Tahití poden aconseguir una golejada històrica. El 13-0 a Bulgària al maig del 1933, i el 12-1 a Malta, són els dos grans referents que els de Del Bosque volen superar.

Tot i que ja se sap que Del Bosque farà moltes rotacions en l'onze inicial, la principal incògnita se situa a la porteria. Pel cap del seleccionadors passa donar un partit de la fase de grups a cada porter. No obstant, només són rumors que arriben i s'haurà d'esperar fins l'hora del partit per veure quina serà finalment la seva decisió.

La defensa estarà formada per Azpilicueta i Monreal als laterals, Albiol i Ramos o Pique a l'eix central. El jugador del Bayern Munic Javi Martínez substituirà com a mig defensiu, mentre que Cazorla farà de Xavi. Per davant, Silva, Mata i Villa conformaran la mitjapunta d'atac, que tindrà a Fernando Torres com a principal referència al davant.

D'aquesta manera, Del Bosque presentarà una alineació repleta de suplents amb només dos jugadors blaugranes.

Pel que fa al rival, el Tahití viu un somni que no vol que acabi en malson. La ventafocs de la Copa de les Confederacions 2013 no té el nivell futbolístic dels seus rivals. És per això que el seleccionador Eddy Etaeta no marca com a objectiu puntuar, sinó evitar golejades escandaloses.

Per al partit contra la selecció espanyola, s'espera que Eddy Etaeta jugui amb cinc futbolistes al mig del camp per tal d'intentar destruir el joc interior dels de Del Bosque.

Alineacions probables

Selecció espanyola: Víctor Valdés; Azpilicueta, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Monreal; Javi Martínez, Cazorla; Silva, Mata, Villa; i Fernando Torres.

Tahití: Samin; Vincent Simon, Faatiarau, Jonathan Tehau, Ludivion; Bourebare, Aitamai, Caroine, Steevy Chong Hue, Marama Vahiura; i Alvin Tehau.

Àrbitre: Djamel HAIMOUDI (ALG)

Estadi: Maracaná.

Hora: 21 hores / Telecinco

stats