Motor - Fórmula 1
Esports 22/05/2021

Ferrari es reivindica a Mònaco

Charles Leclerc sortirà des de la 'pole' i Carlos Sainz des de la quarta posició

À.G.
2 min
Charles Leclerc

BarcelonaFerrari es vol reivindicar a Montecarlo, on està aixecant la veu durant un cap de setmana molt profitós per als seus interessos. Charles Leclerc sortirà aquest aquest diumenge (15 h, DAZN) des de la pole al Gran Premi de Mònaco. El monegasc va marcar el millor temps en una sessió de qualificació que va acabar abans d'hora per culpa d'un accident seu. El pilot va esclafar el seu monoplaça quan encara quedava temps per acabar la Q1. "És una llàstima acabar contra el mur, però estic molt content amb la meva volta ràpida. Estic molt satisfet d'aconseguir aquesta pole, que és una gran sorpresa per a nosaltres", va explicar Leclerc. La bona actuació de Ferrari es va completar amb una quarta posició per a Carlos Sainz, que somniava marcar el millor temps. “Tinc molta ràbia perquè per primera vegada en la meva carrera tenia oportunitat de marcar la pole. Tenia el ritme necessari, però no ha pogut ser. Estic molt cabrejat”, va reconèixer el madrileny.

A Ferrari no amaguen l’eufòria. “Estem molt contents pel rendiment del cotxe durant tot el cap de setmana. Els dos pilots s’ha trobat molt còmodes. L’equip s’ha esforçat molt i la pole és una gran recompensa. Els enginyers estan comprovant la caixa de canvis i esperem no tenir problemes”, va assegurar Mattia Binotto, director de l’escuderia.

Carlos Sainz

La segona posició serà per a Max Verstappen (Red Bull). "Tot anava molt bé, però la bandera vermella ha arruïnat les meves possibilitats d'aconseguir la pole. L'estratègia estava funcionant, però no hem pogut completar la feina. Així són les curses i no hi podem fer gran cosa", va opinar. La tercera plaça va ser per a Valtteri Bottas (Mercedes). "La bandera vermella ha sigut una llàstima perquè tenia molta confiança en la meva última volta. Hem aconseguit fer progressar el cotxe durant tot el cap de setmana", va assegurar el pilot finlandès. Lewis Hamilton (Mercedes), el líder del Mundial, tan sols va poder ser setè. "He tingut problemes i res ha funcionat durant tot el cap de setmana. Ho intentaré, però no tenim opcions de victòria", va explicar el britànic.

Alonso, sense confiança

Fernando Alonso no va poder fer bons els pronòstics d'Alpine-Renault per al cap de setmana i ni tan sols va accedir a la Q2. Sense confiança en el cotxe, l'asturià no va ser capaç de domesticar el monoplaça en un traçat molt exigent i sortirà des de la 17a posició. “Teníem bones sensacions i esperàvem millors resultats, però no hem sabut trobar el camí i tocarà patir. He tingut un cap de setmana difícil i es podia preveure que patiríem des del primer moment”, va analitzar.

stats