Barça

Tres punts per canviar el signe de la Lliga

Si el Barça guanya el Granada serà líder amb un mínim avantatge sobre l’Atlètic de Madrid

i
Xavi Hernández Navarro
2 min
Griezmann, amb el puny esquerre aixecat, va ser el protagonista de la victòria del Barça diumenge a Vila-real.

BarcelonaEl Barça és a un pas de refermar el privilegi de dependre de si mateix per guanyar el doblet. La combinació entre el triomf blaugrana de diumenge a Vila-real i la derrota de l’Atlètic de Madrid a San Mamés posa en safata el liderat de la Lliga a l’equip de Koeman, que rep aquest dijous (19 h, Movistar LaLiga) el Granada al Camp Nou en un partit ajornat per la final de la Copa. Si el Barça supera el conjunt de Diego Martínez, que encara té alguna opció de tornar a entrar a l’Europa League, se situarà al capdavant de la classificació per primer cop aquesta temporada. Amb 74 punts, un més que l’Atlètic, tres més que el Reial Madrid i quatre més que el Sevilla, que s’ha apuntat a la lluita pel títol a falta de cinc jornades gràcies a una fantàstica dinàmica de joc i resultats.

“És una situació inesperada”, va reconèixer ahir en roda de premsa Ronald Koeman, conscient que fa tot just uns mesos era poc menys que impensable que els seus jugadors remuntessin un desavantatge que va arribar a ser d’onze punts. Ara si el Barça fa els deures davant el Granada i el València, afrontarà el duel directe contra l’Atlètic de Madrid amb (com a mínim) un punt de marge sobre els de Simeone, que aquest cap de setmana juguen amb l’Elx.

Tenir opcions de guanyar el doblet en el seu primer curs a la banqueta blaugrana és el que realment ocupa Koeman. La resta de temes que surten a les rodes de premsa són secundaris. Fins i tot la renovació de Leo Messi, que continua sense resoldre’s i en les últimes hores ha sigut notícia per la insistència del PSG, li sembla un afer ajornable. “Tant de bo Messi continuï amb nosaltres. Però ara no em preocupa una decisió que depèn només del Leo, sinó guanyar el Granada”, va comentar l’entrenador, que va recalcar que el favorit per guanyar la Lliga “és qui va primer”. És a dir, l’Atlètic de Madrid. La pressió, sempre que els punts no diguin el contrari, és per als matalassers.

Alguna rotació a la vista

Koeman celebra el bon moment que travessa Griezmann. “Pensa en l’equip, treballa i s’entrena al màxim. Li ha faltat sort en alguns moments de la temporada, però ara té molta confiança. Sense confiança no hauria marcat el primer gol que va fer al Vila-real”, va explicar sobre el francès. D’altra banda, l’entrenador va deixar la porta oberta a un possible descans per a Pedri, que acumula disset titularitats seguides, i va tornar a dir que no l’amoïna que Messi, De Jong, Mingueza i Griezmann estiguin amenaçats de sanció: “Cal ser llest per no arriscar-te a veure una targeta en determinades situacions”.

stats