COPA CONFEDERACIONS 2013
Esports 26/06/2013

El Brasil de Neymar s'enfronta a l'Uruguai en l'últim obstacle abans de la final

Aquest dimecres es disputa la primera semifinal de la Copa Confederacions (21 h,Telecinco)

Ara
2 min
Dani Alves i Neymar celebrant el primer gol del Brasil a la Copa Confederacions.

BarcelonaLa selecció brasilera s'enfronta aquest dimecres (21 h,Telecinco) a l'Uruguai en les semifinals de la Copa Confederacions. Amb un Neymar estel·lar, els de Scolari parteixen com a favorits en aquest duel, però són conscients que la celeste és un rival sempre complicat que anhela tornar a ser el botxí dels amfitrions. I és que els brasilers encara recorden la derrota per 2-1 contra l'Uruguai en la final del Mundial del 1950 a l'aleshores acabat d'inaugurar estadi de Maracaná, en un partit en què també partien com a favorits.

Més enllà de la història, la selecció brasilera arriba a aquest enfrontament després d'haver guanyat els tres partits de la fase de grups, i d'haver exhibit un bon nivell de futbol. A més, el blaugrana Neymar ha sabut assumir els galons de liderar una selecció com el Brasil, i s'està convertint en una de les estrelles d'aquest campionat. Bona mostra d'això és que ha marcat en els tres primers enfrontaments, en els quals també ha estat triat com el millor jugador del partit.

Tot i els dubtes amb què arribaven els amfitrions, Luiz Felipe Scolari ha aconseguit construir un equip compensat que combina la joventut amb l'experiència, i que s'ha mostrat molt sòlid tant en atac com en defensa. Per a aquest enfrontament, el seleccionador podrà comptar amb tots els seus jugadors, tot i que Bernard es va retirar de l'entrenament d'aquest dimarts. És per això que s'espera que repeteixi el mateix onze que ha utilitzat en els tres partits de la fase de grups.

Al davant hi haurà una selecció uruguaiana que s'aferra al trident ofensiu que formen Cavani, Suárez i Forlán, per confiar a donar la sorpresa contra el Brasil. A més, durant la setmana, el seleccionador uruguaià, Óscar Washington Tabárez, s'ha encarregat de recordar que miraran de repetir l'històric triomf de l'any 1950.

Alineacions probables

Brasil: Julio César; Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo; Luiz Gustavo, Paulinho, Oscar; Hulk, Neymar i Fred.

Uruguai: Fernando Muslera; Maxi Pereira, Diego Lugano, Diego Godín, Martín Cáceres; Egidio Arévalo Ríos, Diego 'Ruso' Pérez, Álvaro 'Tata' González; Diego Forlán, Luis Suárez i Edinson Cavani.

Àrbitre: el xilè Enrique Osses. Assistents: els seus compatriotes Carlos Astroza i Sergio Román.

Estadi: Mineirão, de Belo Horizonte.

Hora: 21 hores, Telecinco

stats