Bàsquet
Esports 05/06/2013

El Barça Regal té la primera oportunitat de segellar el seu pas per la final de la Lliga Endesa

El blaugranes viatgen a Gran Canària amb un 2-0 favorable per disputar (21h/Teledeporte) el tercer partit de les semifinals del play-off

Ara
2 min

BarcelonaEl Barça Regal s'enfronta (21h/Teledeporte) a l'Herbalife Gran Canaria amb l'objectiu d'aconseguir la classificació per la final de la Lliga Endesa. Els blaugranes viatgen a Gran Canaria amb un 2-0 favorable després dels dos partits disputats al Palau, i tenen la primera oportunitat de segellar el seu pas per la final dels play-off, per setena vegada consecutiva.

Tot i així, els blaugranes són conscients de la dificultat de guanyar a una pista on han perdut en set de les seves deu últimes visites. A més, Xavi Pascual no podrà comptar amb Sarunas Jasickevicius, que serà baixa per una fissura costal. D'aquesta manera, el lituà s'uneix a les baixes ja conegudes de Nate Jawai i de Pete Mickael.

Aquest tercer partit de les semifinals arriba marcat per dues polèmiques. En primer lloc, per la a famosa cistella de Víctor Sada en el darrer partit –va aconseguir a 9 segons pel final un 2+1 presumptament després de superar els 24 segons de possessió-, i que va acabar donant la victòria als blaugranes en el segon partit de la sèrie. La cistella no va ser repetida i els àrbitres van considerar que estava dins de temps.

L'altra polèmica que ha marcat la prèvia d'aquest partit ha vingut donada per un missatge que ha escrit a twitter l'entrenador del Gran Canaria en resposta a les declaracions que va fer Xavi Pascual en la roda de premsa posterior a l'últim partit.

El tècnic blaugrana va argumentar que "portaven 82 partits i el Granca 42 o 43", i que l'exigència física "és molt elevada". En resposta a això, Martínez es va expressar en els següents termes a través de la citada xarxa social: "El meu amic Xavi Pascual diu que porten 82 partits i nosaltres solament 42. Doncs sí. També es podria dir que ens quintupliquen el pressupost".

stats