UNA TEMPORADA CARREGADA
Esports 18/07/2011

El preu de guanyar-ho tot

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaCin c són els partits extra que ha de jugar el Barça per haver quedat campió de Lliga o Lliga de Campions la temporada passada. Com a campió regular, ha de disputar la Supercopa d'Espanya el 14 i 17 d'agost contra el Reial Madrid, campió de la Copa del Rei. I com a vencedor europeu, disputarà divendres 26 d'agost la Supercopa d'Europa contra el Porto a Mònaco i el Mundialet de Clubs al desembre al Japó.

Com ja va passar en la temporada posterior al triplet, la 2009/10, el Barça tindrà un calendari comprimit -i dispers- i haurà d'alternar esforços en totes les competicions. Ara Lliga, ara Champions, ara Mundialet. Ara seleccions. Amb l'Eurocopa 2012 de Polònia i Ucraïna a l'horitzó, el primer tram de lliga s'interromprà en tres ocasions per tancar la fase de classificació, i el Barça hi té molts jugadors implicats: set (o vuit, si fitxés Cesc) amb Espanya, Abidal amb França i Afellay amb Holanda.

Agafar embranzida fins a Nadal

L'efecte que tenen aquestes aturades en el rendiment físic del jugador acostuma a ser força negatiu, perquè li trenca les rutines que té amb el seu club. Tampoc és res a què el Barça no estigui acostumat. És el preu de comptar amb els millors jugadors: marxen amb les seves seleccions.

Fins a la primera aturada, que es produeix la primera setmana de setembre, el Barça tindrà gairebé dos mesos de treball amb el grup sencer. Uns mesos que Guardiola aprofitarà per treballar els automatismes col·lectius que construiran el quart Barça de l'era Pep. Perquè, de fet, els mesos de juliol i agost seran l'etapa més tranquil·la fins a final de temporada i, tot i així, el Barça jugarà set partits oficials i sis amistosos en menys de dos mesos. Un partit cada tres dies. Una bogeria.

Aquest calendari frenètic de partits que li espera al Barça és una de les raons que ha fet que Guardiola optés per fer les primeres sessions d'entrenament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí. Un entorn tranquil i conegut, allunyat de l'estrès de les concentracions fora de casa dels habituals stages que el Barça feia pel nord d'Europa.

La gira, que per motius econòmics i comercials no és negociable, es concentrarà en una setmana als Estats Units, on el Barça disputarà tres amistosos: dissabte 30 de juliol a Maryland contra el Manchester United; dimecres 3 d'agost a Miami contra el Chivas mexicà i dissabte 6 a Arlington (Texas) contra l'Amèrica, també de Mèxic. Abans, el Barça haurà jugat un amistós a Croàcia contra el Hadjuk Split i la copa Audi a Munic contra l'Internacional de Porto Alegre i un rival sortit del duel entre el Bayern de Munic i el Milan. Si bé són compromisos intranscendents, serviran per preparar les dues Supercopes, que són -amb el permís de la Copa Catalunya- els primers títols de la temporada. I es juguen a l'agost.

Són molts els punts del calendari que reclamen l'atenció del Barça, que voldrà arribar bé als moments claus de la temporada. Però quins són, aquests moments? Coneixent Guardiola, ho seran tots. La temporada ja batega. Agafeu-vos fort.

stats